Θέλουν να κρατήσουν παγιδευμένους οπαδούς!……του Μιχάλη Ιγνατίου.

0
299

Υποτίθεται ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός και το ΑΚΕΛ είναι κόμματα που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Άλλωστε διαγωνίζονται και διαγκωνίζονται ποιο από τα δύο θα συντηρήσει περισσότερο το μίσος και τη διχόνοια μεταξύ του κυπριακού ελληνισμού.

Οι Ακελικοί όταν βρίσκονται σε δυσκολία θυμούνται το πραξικόπημα και οι Συναγερμικοί καταφεύγουν στο έπος της ΕΟΚΑ για να τους απαντήσουν. Ο τρόπος δράσης και αντίδρασής τους είναι γελοίος και στους ανεξάρτητους παρατηρητές είναι φανερό πως αυτή η «διαμάχη» είναι συμφωνημένη για να κρατήσουν παγιδευμένους τους οπαδούς τους στα κομματικά μανδριά.

Στο εθνικό θέμα, οι διαφορές του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ είναι ελάχιστες. Έχουν τον ίδιο στόχο, την επίτευξη με κάθε θυσία της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, ένα στόχο που θα νομιμοποιήσει τις συνέπειες του χουντικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής. 

Ο ΔΗΣΥ από τα στελέχη του μέχρι τους «ροζ» εθνικόφρονες οπαδούς του, υποστηρίζει διαχρονικά, από τον Γλαύκο Κληρίδη μέχρι τον Νίκο Αναστασιάδη, την απαράδεκτη ρατσιστική και φιλοτουρκική αυτή λύση. Η ηγεσία του το απέδειξε με τη μέχρι σήμερα πολιτική της, ιδιαίτερα με την υποστήριξη του σχεδίου Ανάν, που παρέδιδε την Κύπρο στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας.

Το ΑΚΕΛ γιατί υποστηρίζει την ίδια απαράδεκτη λύση; Είναι ένα ερώτημα που τίθεται διαχρονικά και απαντάται με τη βλακώδη φράση «για τ' αδέλφια μας τους Τουρκοκύπριους», οι οποίοι βεβαίως ελάχιστα ενδιαφέρονται για «τ' αδέλφια τους τους Ελληνοκύπριους».

Οι Κύπριοι κομμουνιστές στριμώχθηκαν από τους αντιπάλους τους μετά την έκρηξη στο Μαρί. Μέχρι την αποχώρηση του Δημήτρη Χριστόφια από την Προεδρία βρέθηκαν στη γωνία. Φορτώθηκαν επίσης και το «Μαρί της Οικονομίας». Δεν είναι απίθανο, εάν δείξει την οργή του ο λαός, να καταλήξουν στη φυλακή στελέχη του ΑΚΕΛ που είχαν κυβερνητικές θέσεις.

Η μη κατάθεση του κ. Χριστόφια στην Ερευνητική Επιτροπή για την Οικονομία, περισσότερο τρόμο βγάζει και δείχνει, παρά πίστη στην αθώωσή του. Με λίγα λόγια, τα ηγετικά στελέχη του ΑΚΕΛ θα μπορούσαν να βρεθούν υπό πολιτικό εκβιασμό από τους σημερινούς κυβερνώντες. Και το δίλημμα θα μπορούσε να είναι αυτό: «Ή βοηθάτε να κλείσουμε το Κυπριακό, ή τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη».

Το τελευταίο διάστημα λαμβάνω αγωνιώδη μηνύματα για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, που θα αφορά το Κυπριακό και θα συγκαλύπτει τα οικονομικά εγκλήματα εναντίον της Κύπρου.

Ο κ. Αναστασιάδης, που είχε υλοποιήσει – όπως είπε στον Αμερικανό πρέσβη Κλόσον – τις υποσχέσεις που του έδωσε το 2004, δεν εγκατέλειψε εκείνη την καταστρεπτική πολιτική. Τα επίσημα κείμενα των ομιλιών του για το Κυπριακό, προσπαθούν να κρύψουν τις πραγματικές θέσεις και διαθέσεις του. Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας πιστεύει ότι δεν πρέπει να αλλάξει καμία λέξη στο σχέδιο Ανάν.

Δεν κορόιδεψε μόνο τον «με αστραπές και βροντές» Μάριο Καρογιάν, τον αφελή Κυριάκο και τους υπόλοιπους που νοιάζονταν για υπουργεία και κρατικές θέσεις. Τους βλέπει και γελά και τους χαρακτηρίζει βλάκες επειδή πίστεψαν τις υποσχέσεις του…

Στην επιχειρούμενη συνδιαλλαγή ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ πρέπει να σταθεί εμπόδιο ο λαός. Ειδικά οι πατριώτες των δύο κομμάτων έχουν υποχρέωση να σταματήσουν να είναι ψηφοφόροι-αρνιά. Στο όνομα των ψηφοφόρων οι ηγεσίες οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή.

Οι πολίτες πρέπει να σταματήσουν να είναι ψηφοφόροι-πελάτες. Οι υποσχέσεις των πολιτικών για διορισμούς σε κρατικές δουλειές και στις τράπεζες ΔΕΝ μπορούν να υλοποιηθούν ποτέ πια. Η Τρόικα δεν επιτρέπει άλλους διορισμούς. Οι πολιτικοί-αφέντες δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα στους ψηφοφόρους…..

Στην ομιλία του στο Συνέδριο των Αποδήμων Κυπρίων, ο Νίκος Μούγιαρης, εξέχον στέλεχος της Ομογένειας της Αμερικής, φιλάνθρωπος και πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας, μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας που σπάει κόκαλα ενώπιον των ηγετών του ΔΗΣΥ, του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ.

Τους είπε, ανάμεσα στα άλλα, και τα εξής:

«Πρέπει να υπάρξει άμεση τιμωρία για τους υπεύθυνους για να επανέλθει η εμπιστοσύνη του κόσμου προς το σύστημα και προς εσάς. Αν δεν τηρήσετε πραγματικά όλες αυτές τις υποσχέσεις για άμεση κάθαρση και τιμωρία, και αν τα λόγια σας είναι κούφια, η ιστορία θα σας κρίνει υπεύθυνους και επίορκους και θα σας έχει για πάντα κατάπτυστους».

Δυστυχώς για τους Κύπριους πολιτικούς, η πλειοψηφία των πολιτών ήδη κατέληξε στο συμπέρασμα πως είναι επίορκοι και κατάπτυστοι…..

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: «Στον διορισμό του Βασίλη Πάλμα στη θέση του Επιτρόπου Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, προσανατολίζεται το Προεδρικό, (καθώς) η συγκεκριμένη θέση παραμένει κενή από τις 25 Ιουνίου 2013 , όταν ο τέως επίτροπος υπέβαλε την παραίτησή του», διάβασα στον Τύπο.

Αλλά αν δεν κάνω λάθος, υπάρχει νόμος της Κυπριακής Δημοκρατίας που αναφέρει ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο δεν διορίζει ως Επίτροπο ή Βοηθό Επιτρόπου πρόσωπο το οποίο, καθ΄ οιονδήποτε διάστημα, κατά τη διάρκεια των αμέσως πέντε προ του προτιθέμενου διορισμού ετών κατείχε, ή κατέχει κομματικό αξίωμα, ή είναι γνωστός, ή επικρατεί εντύπωση γι΄ αυτόν στο ευρύ κοινό, ότι είχε ή έχει κομματικές διασυνδέσεις, ή εμπλοκή στα κομματικά δρώμενα».

Με αυτή τη θέση, λοιπόν, θα εξαργυρώσει ο κ. Πάλμας την υποστήριξή του προς τον «Αρχιερέα του ΝΑΙ»; Κρίμα……..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here