Θέμα Οικονόμου για Ελληνικό βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ: Ήταν σύμβουλος της Lamda Development.

0
495

Δεοντολογικό, ηθικό και πολιτικό ζήτημα η τοποθέτηση του Δημήτρη Οικονόμου στο υπουργείο Περιβάλλοντος τονίζουν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως επισημαίνουν, ο κ. Οικονόμου, ήταν σύμβουλος της Lamda Development στις διαπραγματεύσεις με την Πολιτεία για το θέμα της επένδυσης του Ελληνικού.

Μάλιστα επισημαίνουν ότι η εταιρεία κωλυσιεργούσε, προκειμένου να γίνει η αλλαγή της κυβέρνησης και να αναλάβει ο κ. Οικονόμου. Σημειώνουν ότι με έκπληξη οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, απορούσαν με τη στάση της της Lamda Development, αλλά σήμερα φάνηκε γιατί συνέβη όλο αυτό.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΤ, είπε ότι ο κ. Οικονόμου πρέπει να μην εμπλακεί σε κανένα στάδιο της υπόθεσης, διαφορετικά θ υπάρχει πολιτικό ζήτημα. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο προκάτοχος του κ Οικονόμου.

Ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε:

«Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι παρά εντολοδόχος συγκεκριμένων συμφερόντων. Δεν μπορεί ο κ. Οικονόμου να εκπροσωπεί την Ελληνική Πολιτεία στη διαπραγμάτευση με την εταιρία τη οποία εκπροσωπούσε και συμβούλευε μέχρι σχεδόν τις εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τοποθετηθεί άμεσα και να πάρει μέτρα, αφού ο κ. Οικονόμου μέχρι…χτες εκπροσωπούσε συμφέροντα της εταιρίας».

Ο Γιώργος Στασινός του ΤΕΕ τεχνικός σύμβουλος για Ελληνικό

Στο μεταξύ, καθήκοντα τεχνικού συμβούλου για το έργο στο Ελληνικό αναλαμβάνει ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό.

Ειδικότερα, ο υπουργός δήλωσε:

«Όπως έχουμε τονίσει με κάθε ευκαιρία, η εμβληματική επένδυση του Ελληνικού θα προχωρήσει άμεσα. Θέλουμε να δώσουμε με το σημαντικό αυτό έργο, ξεκάθαρο μήνυμα ότι στην Ελλάδα γίνονται επενδύσεις και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Προχωρούμε με συγκεκριμένες κινήσεις στην επίλυση όλων των προβλημάτων.

Στην προσπάθεια αυτή, είναι όχι μόνο χρήσιμη, αλλά απαραίτητη η συμμετοχή του ΤΕΕ και του προέδρου, κ. Στασινού, προκειμένου οι επιλογές που θα γίνουν να έχουν και την κατάλληλη επιστημονική τεκμηρίωση.

Η νέα κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς διότι, όπως έχουμε τονίσει, οι στόχοι για την ανάπτυξη της χώρας πιστεύουμε ότι είναι κοινοί και οφείλουμε να ενώσουμε σε αυτόν τον αγώνα όσο το δυνατόν περισσότερους».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, κ. Στασινός είπε:

«Προσπαθούμε με συνέπεια να ενισχύσουμε κάθε προσπάθεια, κάθε κυβέρνησης, που συμβάλλει στην πραγματική ανάπτυξη, δημιουργεί δουλειές και εισόδημα.

Η επένδυση στο Ελληνικό είναι ένα σύνθετο τεχνικό σχέδιο που οφείλουμε να προωθήσουμε με τεχνική επάρκεια και επιστημονική πληρότητα. Για μια ανάπλαση που έχει αργήσει πολύ, με περιβαλλοντικό όφελος για όλη την Αττική.

Θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε στις καλύτερες δυνατές λύσεις, ώστε να επισπευστεί η προώθηση όλων των ζητημάτων, σε κάθε επίπεδο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here