Θανάσης Τσαλταμπάσης…..από το Πολυτεχνείο στο Θέατρο!

0
322

Ανήκει στο νέο αίμα των καλλιτεχνών μας, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε εκεί. Το 1996, έπαιξε στη «Μελωδία της Ευτυχίας» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στη Θεσσαλονίκη.

Το 1999, πέρασε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Εκεί έπαιζε σε διάφορες ερασιτεχνικές παραστάσεις αλλά και επαγγελματικά με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης.

Παράλληλα έκανε χιουμοριστικές εκπομπές σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, όπου είχε την συνολική επιμέλεια της τηλεοπτικής εκπομπής (κείμενα, παρουσίαση, σκηνοθεσία, μοντάζ).

Το 2005 ήρθε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη. 

Έχει πάρει μέρος σε τηλεοπτικές σειρές, σε ταινίες, σε διαφημίσεις. Τη φετινή σεζόν πρωταγωνιστεί στο πλευρό του Βλαδίμηρου Κυριακίδη στην φαρσοκωμωδία «Οι Τενόροι» στο θέατρο Ζίνα, που στις 24/11/2014 ήταν και η επίσημη πρεμιέρα τους.

Μιλάμε για τον Θανάση Τσαλταμπάση……

-Κύριε Τσαλταμπάση περάσατε στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Τι συνέβη και βρεθήκατε να σπουδάζετε Υποκριτική;

«Νομίζω ότι η σωστή ερώτηση είναι η αντίστροφη: Τι συνέβη και βρέθηκα να σπουδάζω Μηχανολόγος Μηχανικός! Είμαι από αυτούς που από πολύ μικρή ηλικία η καρδιά τους είχε αποφασίσει τι θα γίνουν όταν μεγαλώσουν.

Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να γίνω ηθοποιός, έβλεπα θέατρο, έπαιζα θέατρο σε ομάδες της γειτονιάς, στο σχολείο και όπου έβρισκα.

Αλλά σπούδασα Μηχανολόγος Μηχανικός μήπως και ακολουθούσα τα επαγγελματικά χνάρια του πατέρα μου, κάτι που δεν έγινε ποτέ και για το οποίο δε μετάνιωσα ούτε εγώ, ούτε ο πατέρας μου, που είναι ευτυχισμένος με την ευτυχία μου!»

-Στην αρχή της καριέρας σας ήταν δύσκολα τα πράγματα ή σας ήρθαν εύκολα…

«Φαινομενικά εύκολα. Με το που αποφάσισα να δοκιμαστώ στην δουλειά βρήκα αμέσως αποδέκτες. Η απόφαση αυτή όμως ήρθε μετά από χρόνια τριβής, ενασχόλησης και μελέτης, όταν πια αισθανόμουν πως έχω τα εφόδια για να ξεκινήσω. Δεν ήρθε ουρανοκατέβατη ή από τη μια μέρα στην άλλη.»

-Οι ρόλοι σας ήσαν κωμικοί πάντα;

«Κατά βάση ναι. Υπήρξαν όμως και δραματικοί, όπως πρόπερσι στο Μέγαρο Μουσικής με το «Ένα παιδί μετράει τα άστρα» αλλά και ο Ρακοσυλλέκτης στη «Τρελή του Σαγιώ» πέρυσι με το Εθνικό Θέατρο που ακροβατούσε μεταξύ κωμωδίας και δράματος. Πάντως το θέατρο το λάτρεψα παίζοντας δραματικό ρόλο ως ερασιτέχνης.»

-Κάποιος ήρωας που θέλετε να υποδυθείτε στο μέλλον;

«Δεν ονειρεύομαι συγκεκριμένους ήρωες. Αφήνω τα πράματα να με εκπλήσσουν. Το σίγουρο είναι πως με μαγεύουν έργα και ήρωες που έχουν να πουν κάτι παραπάνω από το προφανές τους…»

-Το επάγγελμά σας είναι απαιτητικό. Πιστεύετε ότι αν κάνετε οικογένεια θα είστε καλός πατέρας και σύζυγος παρά τους…..πειρασμούς;

«Όταν με το καλό γίνω, θα σας απαντήσω. Πιστεύω όμως πως θα είμαι αφού και τα παιδιά αγαπάω και την οικογένεια ως θεσμό. Όσο για τους πειρασμούς, ο μεγαλύτερος είναι να κρατήσω ζεστή και δυνατή την αγάπη μου με τη σύντροφο μου παρά να αυξήσω τις κατακτήσεις μου.»

-Πως είναι ο Θανάσης σαν άνθρωπος;

«Είμαι, πιστεύω, ένας ήπιος, ευχάριστος και ολιγαρκής άνθρωπος, με αγάπη για τη ζωή, τους φίλους μου και τους συνανθρώπους μου αλλά και με πολλά ελαττώματα όπως εγωιστής, ανυπόμονος και πολλά άλλα!»

-Ένα αστείο περιστατικό που θυμάστε;

«Μιλούσα σε φίλους μου πολύ έντονα για μια καθηγήτρια που πίστευα πως με είχε αδικήσει και είπα μια μεγάλη χοντράδα. Ε, αυτή ήταν ακριβώς πίσω μου και οι φίλοι μου προσπάθησαν να μου το δείξουν αλλά εγώ δε το κατάλαβα.

Όταν την κοίταξα απλώς μου κούνησε το κεφάλι και έφυγε. Ήθελα να ανοίξει η γη… Εκείνη την ώρα δεν ήταν αστείο βέβαια, τώρα όμως είναι!»

-Τι απεχθάνεστε και τι εκτιμάτε στους ανθρώπους;

«Δεν μπορώ την αδικία και την αγένεια ενώ αντίστοιχα με κερδίζει η ευγένεια και η αυθεντικότητα στους ανθρώπους.»

-Ποίους εμπιστεύεστε;

«Τους φίλους και την οικογένειά μου».

-Το μότο σας για τη ζωή;

«Δεν υπάρχει τύχη, μόνο τόλμη και σωστή προετοιμασία. Και δε μιλάω μόνο για τη δουλειά…..»

-Τι θα είχατε να πείτε στους πολιτικούς μας για την κατάσταση που μας έφεραν;

«Στους πολιτικούς τίποτα, σε εμάς που ψηφίζουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί και πιο αυστηροί και με τους άλλους και με εμάς.»

-Σε τι πιστεύετε; Στην τύχη, τη σκληρή δουλειά, τις διασυνδέσεις ή το ταλέντο;

«Όπως είπα και πριν η τύχη για μένα ισχύει μόνο με την έννοια της σύμπτωσης. Τύχη λοιπόν είναι να πετύχεις το λαχείο ή έναν γνωστό σου Έλληνα σε δρόμο της Αγγλίας! Μέχρι εκεί! Αν υπάρξει είναι πολύ καλό αλλά με τίποτα δε μπορεί να στηριχτεί κάποιος σε αυτή.

Οι διασυνδέσεις αν υπάρχουν και βοηθήσουν στη «μείωση χρόνου» της επίτευξης του στόχου, είναι επίσης καλές, εφόσον υπάρχει υπόβαθρο. Το ταλέντο είναι πολύ σπουδαίο αλλά επικίνδυνο αν δεν οδηγηθεί και δουλευτεί σωστά.

Η σκληρή δουλειά είναι το νούμερο ένα για μένα και μπορεί να φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε συνδυασμό με το ταλέντο.»

-Φέτος τενόρος λοιπόν; Έχετε και καλή φωνή; Μιλήστε μας για το έργο στο οποίο πρωταγωνιστείτε και δίνετε πραγματικό ρεσιτάλ, μαζί με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη σε μια ξεκαρδιστική κωμωδία που κάνει το θέατρο να σείεται από τα γέλια των θεατών….

«Σας ευχαριστώ πολύ για τα ωραία σας λόγια… Το έργο αυτό ανήκει στη κατηγορία φάρσα. Η φάρσα είναι ένα πολύ εξωστρεφές είδος κωμωδίας, με γκροτέσκους χαρακτήρες και καταστάσεις και αυτό που την χαρακτηρίζει είναι οι παρεξηγήσεις, που στο κοινό είναι εμφανείς, όχι όμως και στους ήρωες!

Στους «Τενόρους» , ο Διευθυντής της Λυρικής με τον αγαθό νευρωτικό βοηθό του Μάξιμο, περιμένουν τον Ιταλό μεγαλοτενόρο Τίτο Μερέλι για μια συναυλία, ο οποίος φτάνει με τη σύζυγό του καθυστερημένος, μεθυσμένος και χαπακωμένος. Λίγο πριν την παράσταση και ενώ ο κόσμος έχει καταφθάσει, ο Τίτο έχει πέσει σε λήθαργο και ο Διευθυντής τον νομίζει για νεκρό.

Η όπερα όμως δε μπορεί να ακυρωθεί και κάποιος πρέπει να ντυθεί Οθέλλο και να τραγουδήσει. Κι ο κλήρος πέφτει στον Μάξιμο… Από Τετάρτη ως Κυριακή είμαστε στο θέατρο ΖΙΝΑ.»

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here