Θα γνωρίσει η Κοραή την……διάνοιξη τώρα την Άνοιξη;

0
211

Για να δούμε λοιπόν: Φαίνεται πως το – κατά την γνώμη μου – προκλητικό και ιδιοτελές φράξιμο της οδού Κοραή της Ν. Ερυθραίας, επί τέλους φθάνει προς το τέλος του, προς ικανοποίηση χιλιάδων πολιτών που μετά από χρόνια θα αισθανθούν ότι κάποιος ήλιος δειλά ξεκίνησε να ανατέλλει μέσα από το αλαλούμ της παρούσης κυκλοφοριακής παράνοιας που επικρατεί στην τόσο ταλαίπωρη αυτή περιοχή.

Αλήθεια, θα ήθελα πολύ, κάποιος σχετικός με την ιδιοφυή αυτή κυκλοφοριακή αλλά και ευρύτερη μεθόδευση στο Καστρί, να μας πληροφορήσει γιατί, και με πιο όφελος αποφασίστηκε και το φράξιμο αυτό της οδού Κοραή, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι οδηγοί να βγαίνουν στην Κεντρική Λεωφόρο Βενιζέλου της Ερυθραίας, αλλά ούτε στην Λουκή Ακρίτα και που το μόνο που τους απομένει τώρα είναι – και αφού εγκλωβιστούν στην Κοραή – να περνάνε πάνω από τον χώρο του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη για να ξαναγυρίσουν από εκεί που ξεκίνησαν.

Λίγο πολύ δηλαδή σου λένε οι ενδιαφερόμενοι που είχανε αυτήν την εκπληκτική ιδέα και στήσανε αυτό το απαράδεκτο χάλι των τσιμεντοφραγμάτων: Να πας από κει πούρθες!!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ κύριοι και κυρίες για την ευγενική σας πρόταση αλλά εμείς θα θέλαμε πολύ να έχουμε από εσάς η από οιονδήποτε εμπνευστή η υπεύθυνο που συνέβαλε σ' αυτό το κυκλοφοριακό κατάντιο να μας εξηγήσει πιο τό όφελος.

Δώστε μας λοιπόν μιαν εξήγηση για να μην παραμένουμε εμείς οι ταλαιπωρούμενοι αφελείς με την εντύπωση ότι λόγω πνευματικής ίσως καθυστερήσεως μας δεν αντιλαμβανόμαστε η δεν κρίνουμε σωστά τα όσα μέχρι σήμερα έχουν εφαρμοσθεί σχετικά.

Εν πάσει περιπτώσει εδώ, όπως λέγαμε, φαίνεται να τελειώνει ένα μέρος του διαχρονικού σίριαλ μετά την ορθή και καταλυτική επέμβαση του κ. Δημάρχου Κηφισιάς και την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί διανοίξεως της Κοραή.

Μαζί με αυτήν την ποθητή διάνοιξη ,οι κατερχόμενοι θα απαλλαγούν επί τέλους από το να χορεύουν το «γύρω – γύρω όλοι» και θα προωθούνται στον προορισμό τους χωρίς να υποχρεώνονται σε καταναγκαστικά «ράλι» εντός της Ν. Ερυθραίας, επειδή έτσι το αποφάσισαν κάποιοι άλλοι.

Θα φαντάζεσθε ότι το θέμα έληξε. Αμ δε! Η Κοραή παραμένει κλειστή στο ένα της άκρο. Ο Δήμος έστειλε τον φάκελο με την απόφαση του Δημοτικό Συμβουλίου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής την 11η Φεβρουαρίου 2015.

Εδώ λοιπόν μαθαίνουμε το απίστευτο: Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής δηλώνει ότι τον φάκελο αυτόν τον παρέλαβε την 17/03/15!! Δηλαδή, ένα ολόκληρο μήνα και έξη μέρες αργότερα!

Διερωτηθείτε τώρα, με ποιο «express» ταξίδεψε ο φάκελος και υπολογίστε την ταχύτητα που επέτυχε για να φθάσει από την Αττική στην….Αττική σε 36 μέρες!! Αν ζούσε ο Ιούλιος Βερν, θα εμπνέονταν το επόμενο βιβλίο του με πιθανό τίτλο αυτή τη φορά: «Ο Γύρος της Αττικής σε….36 μέρες!»

Εν πάσει περιπτώσει, σήμερα που γράφω 05/04/15 έχει περάσει άλλος ένας μισός μήνας και όλα δείχνουν ότι το πιο πιθανό είναι ότι θα περάσει κι' αυτό το Πάσχα και θα παραμείνουμε στο «Non habemus papam».

Εμείς πάντως habemus ιώβειο υπομονή! Θα περιμένουμε και εν ανάγκη τα ξαναλέμε εάν χρειασθεί.

Ευχόμαστε σε όλους «ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here