Θα επαναλειτουργήσει το ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στο Κεφαλάρι, παράλληλα με την κατασκευή ενός νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων στην ίδια περιοχή.

0
1176

Ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ το ύψος των επενδύσεων που έχει υλοποιήσει ή πρόκειται να υλοποιήσει, ο όμιλος των επιχειρήσεων Θ. Δουζόγλου για τη λειτουργία συνολικά «6» πολυτελών ξενοδοχείων στην Αττική και στη Μύκονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος του ομογενή επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα δρομολογεί την κατασκευή ξενοδοχείου 5 αστέρων δυναμικότητας 150 κλινών σε παραθαλάσσια περιοχή στην Ελιά Μυκόνου.

Το ύψος της επένδυσης χωρίς να υπολογίζεται η αγορά της έκτασης θα ξεπεράσει τα 12 εκατ. ευρώ ενώ θα λάβει ενίσχυση ύψους 4,8 εκατ. ευρώ.

Επίσης, ο όμιλος θα λειτουργήσει ένα νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς παράλληλα με την έναρξη των διαδικασιών για τον εκσυγχρονισμό και την επαναλειτουργία του πρώην ξενοδοχείου «Πεντελικόν», στο Κεφαλάρι.

Σημειώνεται ότι το «Πεντελικόν» είναι ένα από τα ιστορικότερα ξενοδοχεία της Αθήνας που έχει συνδεθεί με σημαντικά γεγονότα της κοινωνικής, πολιτικής, και καλλιτεχνικής ζωής έχοντας πολλούς επιφανείς πελάτες, μεταξύ αυτών και τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Το 1944, το ξενοδοχείο Πεντελικόν, αλλά και το γειτονικό Σεσίλ βρέθηκαν στο επίκεντρο σφοδρών συγκρούσεων και πολιορκήθηκαν από άντρες του Ε.Λ.Α.Σ.

Η συνολική επένδυση του ομίλου για το πρώην «Πεντελικόν» θα υπερβεί τα 37 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών τα 23,1 εκατ. ευρώ δόθηκαν για την απόκτηση του συνόλου των οικοπέδων και κτιριακών εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου μέσω δημόσιου αναγκαστικού πλειστηριασμού.

Επιπλέον δαπάνησε και περί τα 1,9 εκατ. ευρώ για δαπάνες μεταβίβασης, φόρους μεταβίβασης, αμοιβές νομικών, αμοιβές μελετητών, δαπάνες προπαρασκευαστικών εργασιών για τον εκσυγχρονισμό κ.α.

Σημειώνεται ότι, ο όμιλος έλαβε το πράσινο φως για την υλοποίηση επένδυσης εκσυγχρονισμού του ξενοδοχειακού συγκροτήματος προϋπολογισμού περίπου 12 εκατ. ευρώ με ποσό ενίσχυσης 3,6 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, όμως με τον εκσυγχρονισμό του ξενοδοχείου στη Κηφισιά, ο όμιλος εξασφάλισε ενίσχυση ύψους 650.781 ευρώ για τη δημιουργία ενός ακόμη ξενοδοχείου 5 αστέρων δυναμικότητας 20 κλινών στην ίδια περιοχή. Το ύψος της επένδυσης θα φθάσει περίπου σε 2,4 εκατ. ευρώ.

Όπως είναι γνωστό, ο όμιλος προετοιμάζει και την αναβάθμιση του ξενοδοχείου Mistral στο Μικρολίμανο με την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος 5 εκατ. ευρώ το οποίο θα έχει ενίσχυση ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχείο θα αναβαθμιστεί από την κατηγορία των τριών στην κατηγορία των τεσσάρων αστέρων. Μαζί με την αγορά η συνολική επένδυση για το ξενοδοχείο του Πειραιά θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Θ. Δουζόγλου διαθέτει επίσης το ξενοδοχείο Λητώ στη Μύκονο το οποίο εξαγόρασε πριν από 4 χρόνια από το ΤΑΙΠΕΔ έναντι 16,9 εκατ. ευρώ.

Επίσης, πριν από 3 χρόνια εξαγόρασε από τον ΟΤΕ έναντι περίπου 13 εκατ. ευρώ. διατηρητέο κτίριο, 250 μέτρα από την πλατεία Συντάγματος, που περικλείεται από τις οδούς Σταδίου, Χρήστου Λαδά, Ανθίμου Γαζή και οδό Κολοκοτρώνη.

Ο όμιλος θα λειτουργήσει στο κτίριο ξενοδοχείο 5 αστέρων υλοποιώντας επένδυση ύψους περίπου 12 εκατ. ευρώ ενώ θα λάβει ενίσχυση 3,6 εκατ. ευρώ.

Υ.Γ. Οριστική διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου «Πεντελικόν»;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here