Θα πείτε την αλήθεια κ. Δήμαρχε Σερρών;

0
179

Με αφορμή την χθεσινή απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κυρίου Πάνου Καμμένου σε επίκαιρη ερώτηση αναφορικά με τα στρατόπεδα και την αξιοποίηση αυτών στο νομό Σερρών, οφείλουμε να δώσουμε κάποιες ξεκάθαρες απαντήσεις.

Όπως και ο ίδιος ο ΥΕΘΑ είπε και στην πρώτη τοποθέτησή του, αλλά και στην δευτερολογία του το κράτος έχει συνέχεια και αποδέχεται την συμφωνία που είχε κάνει ο προκάτοχός του κος Δημήτρης Αβραμόπουλος εφόσον και μόνο αυτή διέπεται από τη νομιμότητα.

Πράγματι, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε μεν αποδεχτεί την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών, όμως η παραχώρηση της κυριότητας των στρατοπέδων θα γινόταν μετά την έγκριση της μελέτης πολεοδόμησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ και οπωσδήποτε μετά την έκδοση και δημοσίευση της προβλεπόμενης από το Ν. 2745/99 Υπουργικής Απόφασης.

Κατόπιν τούτου εγείρονται κάποια ερωτήματα στα οποία ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αγγελίδης οφείλει να απαντήσει.

Γιατί ενώ γνώριζε πως χρειάζεται έκδοση και δημοσίευση της προβλεπόμενης από το Ν. 2745/99 Υπουργική Απόφαση δεν πίεσε την τότε πολιτική ηγεσία, αλλά και τους μετέπειτα Υπουργούς της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση αφού ήδη είχε συμφωνήσει ο τότε ΥΕΘΑ;

Γιατί ενώ ήξερε πως η υπηρεσία που δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτό(Ν. 2745/99) είχε ημερομηνία λήξης το 2014,δηλαδή πριν αναλάβει Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο κος. Πάνος Καμμένος, δεν ζήτησε ο ίδιος να προβλεφθεί η συνέχεια του κράτους;

Γιατί περίμενε να περάσουν σχεδόν 4 χρόνια και να επαναφέρει το ζήτημα γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω;

Ποιον θέλει να πλήξει με αυτή την κίνηση και γιατί κατηγορεί τον νυν ΥΕΘΑ ως ανακόλουθο στα λεγόμενά του; 

Γιατί δεν λέει όλη την αλήθεια στον λαό των Σερρών παρά να τους παρασύρει σε ένα παιχνίδι πολιτικών εντυπώσεων με μόνο χαμένο την κοινωνία των Σερρών και τις Ένοπλες Δυνάμεις;

Ο κ. Αγγελίδης είναι δήμαρχος από το 2010 και το θέμα της αξιοποίησης των στρατοπέδων του νομού Σερρών θα μπορούσε να έχει λήξει εδώ και πολλά χρόνια. Αν ήθελε. Ας αφήσει την μικροπολιτική και ας απαντήσει ευθέως στα ερωτήματα που τέθηκαν. 

Όσο για το γεγονός πως ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι ανεπιθύμητος στην πόλη των Σερρών, κατά τα λεγόμενά του, ας αφήσει να το κρίνει ο ίδιος ο λαός.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here