Θα προχωρήσει άμεσα το 1ο Δημοτικό της Νέας Ερυθραίας.

0
677

Παρόλη την προκλητική προεκλογική καπηλεία με FAKEnews από ανεύθυνους υποψήφιους που (1) δεν ασχολήθηκαν ποτέ με καμία επισκευή εκτός από βαψίματα (2) δεν προώθησαν ποτέ καμία μελέτη.

Την διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την επισκευή και την προσθήκη κτιρίου του ιστορικού σχολείου της Νέας Ερυθραίας, έκανε ο Δήμαρχος Κηφισιάς  κ. Γιώργος Θωμάκος, το βράδυ της Τετάρτης 3 Απριλίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ενημέρωση για την απένταξη από την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Ερυθραίας κράτησε σχεδόν 2 ώρες, με την αντιπολίτευση να εξαπολύει ανεύθυνα πυρά για ανικανότητα προς την Διοίκηση και την Διοίκηση να απαντά ότι παρακολουθεί στενά το θέμα και έχει διαβεβαιώσεις από την Περιφέρεια και την ΚΤΥΠ ότι το έργο θα προχωρήσει.

Το έγγραφο, με ημερομηνία 27/03/19, που εμφανίστηκε την προηγούμενη Κυριακή από την Περιφέρεια Αττικής προς την ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ.( ΚΤΥΠ)  και έγγραφε ότι δεν είχαν κατατεθεί σημαντικά δικαιολογητικά ήταν παλιό και δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, είπε ο Δήμαρχος αλλά και ο καθ’ ύλην αντιδήμαρχος Μιχάλης Καυγαλάκης.

Μέχρι τον Αύγουστο του 2018 είχαν εκδοθεί και κατατεθεί από το Δήμο Κηφισιάς όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (μελέτες, τεύχη Δημοπράτησης, Άδεια Δόμησης κα.) απλά λόγω γραφειοκρατικού λάθους της ΚΤΥΠ, αυτή δεν τα υπέβαλε.

Πάνω σε αυτό το έγγραφο στηρίχτηκε η αντιπολίτευση και «έχτισε» ένα δικό της αφήγημα, αφού παρουσίασε ότι οι κινήσεις της Διοίκησης δεν έγιναν όπως πρέπει ώστε να μη χάνεται χρόνος.

Μετά από το έγγραφο της απένταξης ακολούθησε άλλη επιστολή προς το Δήμο με ημερομηνία 02/04/19, η οποία αναφέρει ότι για να προχωρήσει το έργο πρέπει να καταβάλει ο Δήμος Κηφισιάς το ποσό των 2.055.141,02 ευρώ για την ανακατασκευή του διατηρητέου σχολείου, αφού οι επιλέξιμες δαπάνες του ΕΣΠΑ δεν δικαιολογούν χρηματοδότηση για επισκευή αλλά μόνο για ανέγερση.

Η καινούργια πτέρυγα του σχολείου θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα προέκυψε γιατί ο Δήμος θέλησε να εντάξει έστω και ένα ποσό από τα περίπου 2 εκατ. του παλαιού κτιρίου στην χρηματοδότηση, όπως και είχε διαβεβαιώσεις από υψηλά ιστάμενους αλλά τελικά αυτό το σενάριο δεν προχώρησε.

Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε το Συμβούλιο ότι άμεσα θα χρηματοδοτηθεί το έργο της ανακατασκευής με χρήματα του Δήμου από το υπάρχον αποθεματικό και σε πολύ σύντομο χρόνο θα προχωρήσει το έργο.

Αυτό διαβεβαίωσε και ο Δημοτικός Σύμβουλος και μηχανικός στην ΚΤΥΠ  Γιάννης Τσαγκάρης. Η ΚΤΥΠ είχε ενημερώσει το Δήμο για τις μη επιλέξιμες δαπάνες, αν είχε ανοίξει κωδικό στον προϋπολογισμό για την ανακατασκευή, όπως είχε τονίσει και ο ίδιος κατά την συζήτηση του, το θέμα θα είχε λήξει άμεσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here