Θεσσαλονίκη: SOS επιστημόνων για «υποβρύχια» πόλη ως το 2050…του Γιώργου Καλλίνη.

0
571

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας θα κάνει…υποβρύχιες πάρα πολλές γνωστές πόλεις παγκοσμίως σύμφωνα με μια νέα έρευνα για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Μάλιστα, μέσα σε αυτές τις παραλιακές πόλεις που θα «βουλιάξουν» ως το 2050, συμπεριλαμβάνεται και η Θεσσαλονίκη, στα δυτικά στο δέλτα του Αξιού και του Αλιάκμονα και στα ανατολικά στο…..αεροδρόμιο Μακεδονία!

«Στα Δέλτα δυτικά της Θεσσαλονίκης θα υπάρχει όντως πρόβλημα με την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, όπως άλλωστε γνωρίζουν ήδη οι κάτοικοι της περιοχής και κατά συνέπεια μείωση της καλλιεργησιμότητας των εδαφών, τα οποία μπορεί να γίνουν… υποβρύχια σε κάποιες δεκαετίες. Αναμφισβήτητα, θα υπάρξει πρόβλημα σε διάφορα παραλιακά σημεία γύρω από τη Θεσσαλονίκη»….σημειώνει στο TyposThes ο ομότιμος καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστος Ζερεφός.

«Η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει με πιο γρήγορο ρυθμό από ότι είχαν προβλέψει αρχικά οι επιστήμονες και στην Ελλάδα το 15% των ακτογραμμών θα είναι ευάλωτες σε αυτή την αλλαγή. Αυτές είναι εντυπωσιακές αλλαγές που σημειώνονται σε όλο τον κόσμο και ο μόνος τρόπος να τις προλάβουμε είναι να ελέγξουμε τις ανθρώπινες παρεμβάσεις που επιβαρύνουν το κλίμα.

Μόνο όταν τα ακραία καιρικά φαινόμενα γίνουν συνήθεια, θα έχουμε φτάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή»…..συμπλήρωσε ο κ. Ζερεφός.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here