ΘΟΛΟ είναι το Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ.

0
194

Δεν έχει καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να παρουσιάσει ένα καθαρό αφήγημα, το οποίο ο κόσμος θα πιστέψει και θα ακολουθήσει.

Η φθορά της Kυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μεγάλη, ραγδαία και απεικονίζεται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά όλων των δημοσκοπήσεων, ακόμη και αυτών που διεξάγονται για φιλικά προς το Μέγαρο Μαξίμου ΜΜΕ. Η πανθομολογούμενη φθορά όμως «εξαφανίζεται» στην πρόθεση ψήφου.

Στη δημοσκόπηση που δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα η «δημοκρατία», η οποία διεξήχθη το διάστημα από 12/09/2022 έως 13/09/2022, αμέσως μετά δηλαδή τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη, οι περισσότεροι από τους μισούς από όσους ρωτήθηκαν θεωρούν ότι η Ελλάδα οδεύει προς τη λανθασμένη κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, το 56,7% απάντησε ότι αρμενίζουμε στραβά, ενώ το 37,1% απάντησε πως η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και το υπόλοιπο 6,2% δεν απάντησε.

Οι απαντήσεις στην ίδια έρευνα έδειξαν πως οι Έλληνες θεωρούν ότι πίσω από την παράνομη παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κι όμως, παρά τις απαντήσεις που δείχνουν ότι η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει πρόβλημα αξιοπιστίας σε όλους τους τομείς, στις δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν την Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη κυρίαρχους στην πρόθεση ψήφου, με διαφορά μάλιστα από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Ακόμη πιο περίεργο είναι ότι ύστερα από τρία χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη περισσότερες μονάδες από τα ποσοστά που πήραν τα κόμματα στις εκλογές του 2019 χάνουν ο Τσίπρας και η αξιωματική αντιπολίτευση, παρά η Κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. όχι μόνο δεν αποκομίζει δημοσκοπικά οφέλη από τη δεδομένη φθορά μιας από τις χειρότερες κυβερνήσεις μετά τη Μεταπολίτευση, αλλά χάνει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, μεγάλο μέρος της δύναμής του.

Είτε λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. δεν μπορεί να πείσει τους Έλληνες ότι αξίζει της εμπιστοσύνης τους είτε οι δημοσκοπήσεις δεν είναι αξιόπιστες, όπως υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ, ή τελικά ισχύουν και τα δύο.

Μία από τις ερωτήσεις της έρευνας που παρουσίασε η «δημοκρατία» αφορούσε τον ΖΥΡΙΖΑ και αν οι πολίτες πιστεύουν ότι θα τα κατάφερνε καλύτερα στα οικονομικά, αν ήταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση.

The battle inside Syriza – POLITICO

Οι απαντήσεις εξηγούν με τον καλύτερο τρόπο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να μην καρπώνεται τη φθορά της Kυβέρνησης. Το 42% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η οικονομική του κατάσταση θα ήταν χειρότερη αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση, το 26,7% ότι θα ήταν η ίδια και το 22,5% απάντησε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οικονομική του κατάσταση θα ήταν καλύτερη.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέραν των λαθών που έχει κάνει στην Κυβερνητική διαδρομή του 2015-2019, έχει ακόμη ένα μειονέκτημα σε σχέση με τη Ν.Δ. Δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει ένα καθαρό αφήγημα, το οποίο ο κόσμος θα πιστέψει και θα ακολουθήσει.

Μοιάζουν σαν να χάνονται ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στη δίνη της επικαιρότητας και, στην προσπάθειά τους να εμφανιστούν ως το κόμμα που θα φροντίσει να διορθώσει όλα τα δεινά που έχουν προκαλέσει η διακυβέρνηση Μητσοτάκη και όλες οι κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης, αδυνατίζουν το μήνυμα που προσπαθούν να περάσουν.

Ακόμη και η πιο ηχηρή διαφοροποίηση του Τσίπρα από τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, αν και έκανε θετικό γκελ στον κόσμο, στη συνέχεια χάθηκε σε ένα χάος από δηλώσεις και απέμειναν μόνο κυβερνητικά στελέχη να αποδομούν την εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα.

Όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν ξανά θύματα της επικαιρότητας που επιβάλλουν το Μέγαρο Μαξίμου και τα ΜΜΕ, τα οποία αλλάζουν την ατζέντα κατά το δοκούν και αναγκάζουν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθούν.

Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, όπως την περασμένη Τετάρτη, με αφορμή την επίθεση που έκανε ο Ερντογάν στην Ελλάδα, αναγκάζονται και να απολογούνται με βάση Fake News, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδίκασε τις δηλώσεις Ερντογάν πως η Ελλάδα σκοτώνει πρόσφυγες.

Δεν αναφέρω το παράδειγμα Πιτσιόρλα, που επίσης έβαλε τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του κατηγορουμένου, αντί του κατηγόρου.

Όσο για το αν οι δημοσκοπήσεις είναι αναξιόπιστες, λόγω ελέγχου τους από το Μαξίμου, όπως είπε και ο Κύρτσος, ή λόγω κακής μεθοδολογίας, λίγο ενδιαφέρει σήμερα. Έτσι κι αλλιώς το μήνυμα χάνεται.

Γιώργος Κατρούγκαλος: Απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν στον ΟΗΕ – Πρέπει να έχει κόστος για την συμπεριφορά του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here