Θρίαμβος της Αθήνας στα «Όσκαρ Τουρισμού».

0
256

Την τιμητική της είχε η Αθήνα στη λαμπρή τελετή για την απονομή των «Όσκαρ του τουρισμού» των Παγκόσμιων βραβείων Τουρισμού για την Ευρώπη (World Travel Awards), που φιλοξενήθηκε στο Ζάππειο το Σάββατο 30 Ιουνίου.

Η Αθήνα ξεχώρισε κερδίζοντας τρία βραβεία:

Europe's Leading City Break Destination 2018 (Κορυφαίος Ευρωπαϊκός προορισμός για τουρισμό πόλεων 2018).

Ανάμεσα στις υποψήφιες πόλεις που προσπέρασε η Αθήνα μεγάλοι ευρωπαϊκοί προορισμοί όπως το Άμστερνταμ, το Βερολίνο, η Κοπεγχάγη, η Λισαβόνα, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ρώμη και η Βενετία.

-Για την Ακρόπολη: Europe's Leading Tourist Attraction 2018 (Κορυφαίο Ευρωπαϊκό Τουριστικό Αξιοθέατο 2018). 

Ανάμεσα στα υποψήφια τουριστικά αξιοθέατα ήταν το παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο, ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι και το Κολοσσαίο, στη Ρώμη.

-Για το Γραφείο Συνεδρίων κι Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων: Europe's Leading City Tourist Board 2018 (Κορυφαίο Ευρωπαϊκό Γραφείο Τουρισμού Πόλης 2018). 

Το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος αναφέρθηκε στη συστηματική δουλειά που κάνει ο Δήμος για να προωθήσει την Αθήνα ως ιδανικό προορισμό για συνέδρια αλλά και για city break, για όλο τον χρόνο. 

Ο κ. Καμίνης μίλησε για το ρεκόρ των 5 εκατ. επισκεπτών του 2017 και για την «έκρηξη» στους επισκέπτες city break που συνολικά το διάστημα 2013-2018 καταγράφει αύξηση 648%.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι ήταν: Madrid Destino, Paris Convention and Visitors Bureau, Rome Tourism Board Saint-Petersburg Committee for Tourism Development, Visit London, VisitBerlin

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, τόνισε «τη στρατηγική σημασία που έχει για την πόλη η προσέλκυση επισκεπτών και συνεδρίων και τη δουλειά που κάνει το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων για την προβολή της Αθήνας ως ιδανικού προορισμού για συνέδρια και συναντήσεις.

«Το 2017 ήταν έτος-ρεκόρ για τις αφίξεις στην Αθήνα με 5 εκατ. τουρίστες, διπλάσιο νούμερο από το 2012, γεγονός που έδωσε πνοή στην οικονομία της πόλης, ενώ συνέβαλε και στην προσέλκυση σημαντικών ξενοδοχειακών ομίλων στην πόλη και τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία της πρωτεύουσας αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 

Παράλληλα, η συστηματική δουλειά που κάνει το Γραφείο Συνεδρίων κι Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων έχει ανεβάσει την Αθήνα στην ελίτ των ευρωπαϊκών προορισμών για τη φιλοξενία και διοργάνωση συνεδρίων. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η Αθήνα ζει μια πραγματική τουριστική Άνοιξη».

«Σήμερα» συνέχισε ο κ. Καμίνης «γιορτάσαμε την Αθήνα με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο, οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε για να αναδείξουμε την πόλη μας αναγνωρίζονται τόσο από τη βιομηχανία όσο κι από τα εκατομμύρια των επισκεπτών που επιλέγουν την Αθήνα ως προορισμό για όλη τη διάρκεια του χρόνου. 

Η τριπλή διάκρισή αποτελεί την καλύτερη εισαγωγή σε μια σεζόν που ήδη προμηνύεται ιδιαίτερα θετική για τις αφίξεις στην Αθήνα. Τα ρεκόρ και τα βραβεία τα θεωρούμε επιστέγασμα της πολύ σοβαρής δουλειάς που κάνουμε στο πεδίο της προσέλκυσης επισκεπτών και συνεδρίων».

Τα World Travel Awards

Τα World Travel Awards ιδρύθηκαν το 1993, για να αναγνωρίζουν, να ανταμείβουν και γιορτάζουν την αριστεία σε όλους τους τομείς της τουριστικής βιομηχανίας. Τα βραβεία αναγνωρίζονται παγκοσμίως ως η τελική σφραγίδα της ποιότητας.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here