Θρίαμβος της Εθνικής Mπάσκετ: Ελλάδα-Τσεχία 94-88.

0
190

Οι Τσέχοι προσπάθησαν να…ξαναγράψουν την Ιστορία. Ύψωσαν ένα νέο τείχος στο Βερολίνο! Ανθρώπινο αυτή τη φορά. Όλα τα ψηλά κορμιά τους μπλόκαραν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Σε κάθε προσπάθειά του δύο, ακόμα και τρεις παίκτες ύψωναν το ανθρώπινο τείχος. Στο τέλος όμως το είδαν να γκρεμίζεται. Σκόρ 94-88 υπέρ της Ελλάδας και πρόκριση για τους «8» με αντίπαλο την Γερμανία (Τρίτη 21.30).

Τη δύσκολη στιγμή ανέλαβαν οι φίλοι του Γιάννη. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έδωσε σημαντικές βοήθειες στην άμυνα με διαδοχικά κοψίματα. Ο Παπανικολάου, ο Καλάθης, ο Σλούκας…

Eurobasket 2022 – Μεγάλη νίκη της Ελλάδας επί της Τσεχίας 94-88 με ανεπανάληπτο Γιάννη Αντετοκούνμπο - Bigpost.gr

Κι ό Γιάννης όμως δεν έμεινε αμέτοχος. Στο τέλος της τρίτης περιόδου όταν, άδικα, χρεώθηκε φάουλ και μάλιστα εσκεμμένο, πήρε το όπλο του. Σημείωσε καθοριστικούς πόντους και αποσύρθηκε στον πάγκο για τα τελευταία κρίσιμα λεπτά.

Το ματς ήταν ντέρμπι από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Οι καρδιές πήγαν να σπάσουν. Η Ελληνική εξέδρα…έσπρωχνε τους διεθνείς.

Το ματς έδειξε όχι μόνο τις αδυναμίες της Εθνικής, αλλά και τα προτερήματά της. Έπαιξε σαν μεγάλη ομάδα ακόμα και χωρίς τον παίκτη που κόβει στην άμυνα και σκοράρει κατα… ριπάς στην επίθεση. Ακόμα και ο Λαρεντζάκης που συνήθως βρίσκεται στο… βάθος του πάγκου ήταν πολύτιμος στα λεπτά που έπαιξε.

Την Τρίτη στο ίδιο γήπεδο μας περιμένει η Γερμανία. Η Εθνική αποδείχτηκε πολύ σκληρή για να εγκαταλείψει τη διοργάνωση ακόμα κι όταν όλα έδειχναν να χάνονται…

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Τρίτη 13/09

18.15 Ισπανία – Φινλανδία (ΕΤ3)

21.30 Γερμανία – Ελλάδα (ΕΤ1)

Τετάρτη 14/09

18.15 Γαλλία – Ιταλία (ΕΤ3)

21.30 Σλοβενία – Πολωνία (ΕΤ3)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Παρασκευή 16/09

(1) Γερμανία/Ελλάδα – Ισπανία/Φινλανδία (ΕΤ3)

(2) Γαλλία/Ιταλία – Σλοβενία/Πολωνία (ΕΤ3)

ΤΕΛΙΚΟΙ

Κυριακή 18/09

Μικρός τελικός

Ηττημένος 1 – Ηττημένος 2 (ΕΤ3) 18.15

Τελικός 18/09

Υ.Γ. Αντετοκούνμπο: Viral η…παθιασμένη αγκαλιά για την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ.

Ο Τζιανμάρκο Ποτζέκο έγραψε ιστορία με την Ιταλία στο Ευρωμπάσκετ.

Μπορεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να ήταν αυτός που «υπέγραψε» την δεύτερη ημέρα της φάσης των 16 στο Eurobasket 2022 με την εντυπωσιακή του εμφάνιση που οδήγησε την Ελλάδα στην επόμενη φάση, εντούτοις ήταν ο προπονητής της Ιταλίας που κατέκτησε τον άτυπο τίτλο της πιο viral φάσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here