Θρίλερ: Παράδοση από την Ελλάδα στην Τουρκία τριών Τούρκων φυγάδων βατραχανθρώπων για να κατευναστεί η Άγκυρα;…..του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου.

0
181

Πολύ περίεργα και μη «φυσιολογικά» ακόμα και για τέτοιες υποθέσεις εξελίσσεται η υπόθεση της σύλληψης τριών Τούρκων βατραχανθρώπων μελών της ειδικής μονάδας SAT χθες στην Τουρκία όπου υποτίθεται ότι συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές σε έναν αγρό κοντά στην έξοδο του αυτοκινητοδρόμου Κωνσταντινούπολης-Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή της ιστορίας τα τρία στελέχη της μονάδας SAT (αντίστοιχη της ΜΥΚ του ΠΝ) του τουρκικού Ναυτικού, που φέρονται να είχαν συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και ειδικά στην απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν, συνελήφθησαν ενώ ετοιμάζονταν να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Λίγη ώρα μετά την σύλληψή τους, η δικηγόρος των «8», Τούρκων αξιωματικών που έχουν λάβει ήδη άδεια παραμονής στην Ελλάδα και έχουν αποτελέσει μία από τις αιτίες αύξησης της ελληνοτουρκικής έντασης Σταυρούλα Τομαρά, προχώρησε σε μια ανάρτηση στο Facebook, που δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτήματα για το αν τα πράγματα έγιναν έτσι ή αν οι Τούρκοι βατραχάνθρωποι συνελήφθησαν στην Ελλάδα και εν συνεχεία παραδόθηκαν στην Τουρκία!

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το περιεχόμενο της δήλωσης της δικηγόρου, οι τρεις καταζητούμενοι Τούρκοι στρατιωτικοί είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα και συνελήφθησαν στις 15 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία και οι πρώην συνάδελφοί τους (Επικελευστής Fatih Arık και Κελευστής Halit Çetin), εμφανίστηκαν μαζί με τον δικηγόρο τους στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας για να παραδοθούν και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Eπί λέξη λοιπόν η δικηγόρος έχει γράψει:

«Οι 3 εξαφανισμένοι Τούρκοι κομάντος επί Ελληνικού εδάφους, όπως με ενημέρωσαν οι σύζυγοί τους ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ από την Τουρκική Αστυνομία στα ελληνοτουρκικά σύνορα στην Αδριανούπολη γιατί ΔΗΘΕΝ ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες που είχα από τους άλλους 2, τον Χαλίτ και τον Φατίχ (που είναι κρατούμενοι στην Θεσσαλονίκη), ήταν ότι οι 3 συνελήφθησαν σε Ελληνικό έδαφος στις 15/02/2017!

Συνεπώς υποψιάζομαι ότι οι 3 Τούρκοι κομάντος ήταν μυστικά κρατούμενοι στην Ελλάδα επί 3 μήνες και χωρίς δικηγόρο και παρεδόθησαν στην Τουρκία, αμέσως μόλις τους ζήτησε ο Ερντογάν από τον Έλληνα Πρωθυπουργό προχθές».

Εν ολίγοις η δικηγόρος απευθύνει κατηγορία κατά της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού ότι προχώρησε σε συμφωνία με τον Ρ.Τ. Ερντογάν και ως ένδειξη «καλής θέλησης» παρέδωσε τους τρεις στρατιωτικούς η οποία εφόσον επισήμως δεν είχε αποκαλυφθεί η ύπαρξή τους και δεν είχε δημοσιοποιηθεί το θέμα.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, οι Υποπλοίαρχος Ahmet Çamoğlu, Αρχικελευστής Yücel Özcan, Αρχικελευστής Mustafa Özel κατηγορούνται για «απόπειρα κατάλυσης του Πολιτεύματος» καθώς συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης του προέδρου της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan τη νύχτα του πραξικοπήματος.

Οι Τούρκοι λένε πως οι τρεις ομολόγησαν στην αρχική τους κατάθεση ότι συνδέονται με το κίνημα του Gülen (το πως ομολόγησαν το αφήνουμε στην φαντασία σας, αρκεί να δείτε το Εξπρές του Μεσονυκτίου) ενώ λένε πως ενημερώθηκαν για την απόπειρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος πέντε ημέρες νωρίτερα.

Στην κατοχή τους εκτός από τα διαβατήριά τους βρέθηκαν και αρκετά χρήματα συνολικής αξίας 10.993 τουρκικών λιρών, 39.990 ευρώ και 7.105 δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα της δικηγόρου έχει μπει στην «μαύρη λίστα» η ίδια, του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Μάλιστα καταγγέλλει ότι την παρακολουθεί σε τηλέφωνο και fb το ελληνικό κράτος και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Λέει επί λέξη:

«Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη με τις μονομανή και δυσφημιστική συμπεριφορά του απέναντι μου επί προσωπικού με αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του Υπουργείου του, με αναφορά του εναντίον μου στο ΔΣΑ, με αποστολή του ιδιαίτερου Διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, αντί των δικηγόρων του Υπουργείου του κατόρθωσε να με κάνει γνωστή, αντί να ρίξει τόνους με σύνεση, ωριμότητα και αξιοπρέπεια.

Υφυπουργέ, έρχονται και άλλα…..ήταν να μην εξοργιστώ με τους 3 εξαφανισμένους κομάντος!!!

Θα φτάσεις και εσύ και ο ΥΠΕΞ στο σημείο να προσεύχεστε να μην πάθω κάτι κακό και σας κατηγορήσουν….Ελπίζω μόνο να μην φτάσετε στο σημείο να παρακαλάτε να μην κάνω την κίνηση και αναζητήσω εργασία σε δικηγορικό γραφείο στην Τουρκία και μετακομίσω εκεί…Αυτό δεν το σκεφτήκατε, ε;;…..

Εγώ αυτή την ΔΗΘΕΝ κρίση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΟΒΑΜΑΙ…γιατί γνωρίζω ΠΟΛΛΑ! Στα γράφω και στα λέω γιατί ξέρω ότι με παρακολουθείς στενά και από τηλεφώνων και από fb, κλπ.»

Τελικά δεν πρόκειται για τόσο απλή είδηση όσο φαινόταν εξ’ αρχής.

{videobox}A8RJ7TN-RVM{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here