ΘΡΙΛΕΡ: Πιάστηκε ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ τραπεζίτης-κλειδί για Siemens και εξοπλιστικά!

0
371

Αντιμέτωπος με τις ελληνικές ανακριτικές αρχές βρίσκεται πλέον ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων σε υποθέσεις μαύρου χρήματος από εξοπλιστικά.

Ο λόγος για τον τραπεζίτη Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ο οποίος θεωρείται πρόσωπο-κλειδί τόσο στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών όσο και στο σκάνδαλο της Siemens.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος εκατοντάδων εκατ. ευρώ και εντοπίστηκε στο Αμπου Ντάμπι όπου συνελήφθη με βάση το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο κ. Γιάννης Αγγελής, εισαγγελέας εκδόσεων.

Προηγουμένως είχαν ζητήσει την έκδοσή του ο ανακριτής Νίκος Τσιρώνης, ενώ έχει παραπεμφθεί και για το σκάνδαλο της Siemens με βάση το τελευταίο βούλευμα που εκδόθηκε και από το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών, σύμφωνα με το «Βήμα».

Παρ’ ότι ο κ Οσβαλντ έχει γαλλική υπηκοότητα και οι Ελβετοί αρνούνταν την έκδοσή του στις ελληνικές αρχές ο εισαγγελέας εκδόσεων κ. Αγγελής σε συνεργασία και με άλλους δικαστές κατάφερε να τον συλλάβει σε περιοχή τράνζιτ στο Αμπού Ντάμπι.

Την Δευτέρα 06/04/2015 το πρωί με άκρα μυστικότητα οδηγήθηκε στην εισαγγελία εφετών Αθηνών για να εκτελεστεί το ένταλμα, κρατείται και στο επόμενο τριήμερο θα οδηγηθεί στον κ. Τσιρώνη για να απολογηθεί και για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Οσβαλντ σε συνεργασία με τον άλλον καταζητούμενο Φάνη Λιγυνό – επίσης καταζητούμενο από τις ελληνικές αρχές – «ξέπλενε» τις μίζες των εξοπλιστικών σε τράπεζες της Ελβετίας, αλλά και μέσω υπεράκτιων εταιρειών φορολογικών παραδείσων.

Οι ανακριτές προσδοκούν πολλά από την απολογία Οσβαλντ, αφού εκείνος φαίνεται να γνωρίζει διευθύνσεις και ονόματα, ακόμα και κρατικών αξιωματούχων της χώρας μας που παραλάμβαναν τις μίζες.

Ο κ. Οσβαλντ κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και σύμφωνα με τις πληροφορίες πήρε προθεσμία και απολογήθηκε την Τρίτη 07/04/2015.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here