Ικανός να πατήσει το κουμπί ο Πούτιν…του Ιωάννη Μάζη.

0
236

Την άποψη ότι «ο Πούτιν θα το πατήσει το κουμπί και θα κάνει χρήση πυρηνικών όπλων υπό συγκεκριμένες συνθήκες» εξέφρασε ο καθηγητής Oικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας του ΕΚΠΑ, Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στην εκπομπή «Review» του Zougla.gr και στους δημοσιογράφους Ιρένα Αργύρη και Χρήστο Μαζάνη.

«Δεν μπλοφάρει και δεν έχει και την πολυτέλεια να μπλοφάρει. Αν υπάρξει υπαρξιακός κίνδυνος για τη διάλυση της Ομοσπονδίας, ναι θα το πατήσει. Είναι προφανές. Ξέρω ότι είναι ανατριχιαστικό αλλά έχει γίνει αναφορά στα πυρηνικά με συγκεκριμένο τρόπο. Και είδατε ότι η Δύση το έλαβε σοβαρά υπόψη και κατέληξαν στο ότι δεν μπαίνει αρβύλα Aμερικάνικη ή ΝΑΤΟϊκή στην Ουκρανία»…προσθέτει.

«Ο πόλεμος θα συνεχιστεί»

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο γνωστός καθηγητής αναφέρθηκε εκτεταμένα στο θέμα του πολέμου στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως «οι μάχες θα συνεχιστούν και πως οι διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη δεν πρόκειται να καταλήξουν σε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα».

«Η Τουρκία ξεπλένει χρόνο στη Ρωσία»

Σχετικά με τον ρόλο της Τουρκίας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η γειτονική χώρα ξεπλένει χρόνο στη Ρωσία».

«Αυτή τη στιγμή γίνεται ένα ενδιαφέρον ξέπλυμα από την Τουρκία. Δίνει ένα σόου ειρηνοποιού ενώ τη σοβαρή δουλειά την κάνουν το Ισραήλ, η Γαλλία και η Κίνα. Και η παράσταση αυτή είναι επικίνδυνη για την Ελλάδα»…διευκρινίζει.

«Πάμε για συνδιαχείριση του πλούτου στο Αιγαίο με την Τουρκία»

Σε ερώτημα για το εάν αυτή την περίοδο η Ελλάδα θα πρέπει να ανησυχεί για στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία ο καθηγητής είναι σαφής: «Όλα δείχνουν πως πάμε για συνδιαχείριση του πλούτου στο Αιγαίο, οπότε δεν με ανησυχεί καμία στρατιωτική εμπλοκή».

«Μεγάλο λάθος που στείλαμε πολεμικό υλικό στην Ουκρανία»

Ο Ιωάννης Μάζης αναφέρεται ακόμα στην επιλογή της Ελληνικής Κυβέρνησης να στείλει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία τονίζοντας πως «ήταν μεγάλο λάθος», εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους της άποψής του.

«Το κύμα ακρίβειας θα συνεχιστεί»

Ερωτηθείς για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στη χώρα μας, υποστήριξε πως «το μεγάλο πρόβλημα με την ενέργεια και την ακρίβεια στο καύσιμο θα μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμα».

Ο καθηγητής γεωπολιτικής του ΕΚΠΑ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Κύπρο, εξηγώντας του λόγους του γιατί θα πρέπει άμεσα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

«Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας να γίνουν στην Ελλάδα»

Κλείνοντας, προχωρά σε μια προσωπική του πρόταση επισημαίνοντας πως «η χώρα μας θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλία για να φιλοξενήσει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, αντί να το κάνει η Τουρκία. Και οι διαπραγματεύσεις αυτές να γίνουν στους Δελφούς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here