ΙΜΙΑ: Ανάρτηση-Φωτιά του Στρατηγού Ζιαζιά για Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου.

0
510

Με μια ανάρτηση κόλαφο στο διαδίκτυο ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, ξεσπά 25 χρόνια μετά τη μαύρη νύχτα των Ιμίων.

Ο Ζιαζιάς είχε υποβάλει την παραίτησή του, το καλοκαίρι του 2012, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, γιατί διαφώνησε με τις υποδείξεις που τού έγιναν από την τότε ηγεσία.

Διαβάστε το συγκλονιστικό του κείμενο, που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

Σήμερα, συμπληρώνονται 25 χρόνια από την κρίση που έφερε Ελλάδα και Τουρκία στα πρόθυρα του πολέμου. Μία κρίση που έληξε ,αφού η τότε Κυβέρνηση προχώρησε στην πράξη Εθνικής Μειοδοσίας με τη συμφωνία που απεδέχθη «no ships, no troops, no flags», υπογράφοντας επί της ουσίας πως η περιοχή είναι «γκρίζα» και αμφισβητούμενη, και εν συνεχεία ευχαριστώντας τους Αμερικανούς από το βήμα της Βουλής χωρίς ίχνος Εθνικής Αξιοπρέπειας.

Ένα Εθνικό Έγκλημα, που τα απόνερα εκείνης της κρίσης σκιάζουν μέχρι και σήμερα τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις , που ακόμη δεν έχουν κλείσει οι πληγές , που άνοιξαν εκείνη την σκοτεινή νύχτα στο Σώμα της Πατρίδος μας . Έδωσε αφορμή στην Τουρκία να θέσει ζήτημα «Γκρίζων Ζωνών», αμφισβητώντας την κυριαρχία σε αρκετά μικρό-νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου.

Με την Συμφωνία απεμπλοκής από τα Ίμια, η Ελλάδα και η Τουρκία δεσμεύτηκαν να απομακρύνουν «στρατιώτες, πλοία, και σημαίες» από την περιοχή των Ιμίων και πέριξ αυτών, αλλά και να μην επιστρέψουν στην περιοχή.

Η Συμφωνία αποτυπώθηκε γραπτώς σε ΕΠΙΣΗΜΗ επιστολή του Αμερικάνου Υπουργού Εξωτερικών Κρίστοφερ με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 1996. Με τον τρόπο αυτό, οι ΗΠΑ ανέλαβαν πέραν του ρόλου του μεσολαβητή και αυτόν του εγγυητή των συμφωνηθέντων εκείνο το βράδυ. Την επιστολή την παρέδωσε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Νάιλς στον Υπουργό Εξωτερικών της Χώρας μας, Πάγκαλο…

Για τους ΕΛΛΗΝΕΣ, για αυτούς που υπηρέτησαν και γνωρίζουν την περιοχή, αυτές οι βραχονησίδες στην εσχατιά του Αιγαίου, δεν είναι γκρίζα ζώνη…Τα Ίμια (Λιμνιά) ανήκουν στην Επαρχία Καλύμνου και είναι Ελληνικά!!!

Οι υπεύθυνοι του «γκριζαρίσματος», όχι μόνο δεν είχαν καμία συνέπεια από τις άστοχες και Εθνικά επιζήμιες ενέργειες τους εκείνη την αποφράδα βραδιά, αλλά εκλέχτηκαν από τον λαό…να κυβερνήσουν και πάλι την Χώρα…ορισμένοι από τους τότε κρατούντες βρίσκονται σήμερα και πάλι σε καίριες κυβερνητικές θέσεις με τις ίδιες αντιλήψεις και πρακτικές για τα εθνικά θέματα και την διακυβέρνηση της Χώρας.

Με την Συμφωνία της Μαδρίτης, ενάμιση χρόνο αργότερα, οι «νάνοι» της Πολιτικής, νομιμοποίησαν «νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο»

Η κρίση των Ιμίων έληξε με την θυσία του πληρώματος του ελικοπτέρου AB-212 (ΠΝ21) που «κατέπεσε» στα Ίμια. Ο Παναγιώτης Βλαχάκος, ο Έκτορας Γιαλοψός και ο Χριστόδουλος Καραθανάσης τήρησαν τον όρκο προς το Έθνος και την Πατρίδα και πέρασαν στο Πάνθεον της Αθανασίας και εντάχθηκαν στο πάνθεον των ηρώων. Έπεσαν για την πατρίδα, για την σημαία και όχι για ένα «πανί» που την αποκάλεσε κάποιος υψηλά ιστάμενος.

Σε αυτές τις εποχές η θυσία τους δεν εγγράφεται απλώς διατήρηση της μνήμης αλλά πολύ περισσότερο ως άντληση παραδείγματος, ως υπόμνηση καθήκοντος. Τη νύχτα εκείνη, η Ελλάδα πόνεσε, μάτωσε, διασύρθηκε, προδόθηκε, μίκρυνε!!!

Με την ελπίδα ότι δεν θα επαναληφθούν ανάλογα τραγικά λάθη, ευχόμαστε η θυσία των τριών στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού να μην πάει χαμένη. Αιωνία η μνήμη τους.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ…!!!

Στα ΙΜΙΑ, οι ταγοί της Χώρας δεν μετέβησαν, ούτε και φέτος, να καταθέσουν Στεφάνι, στον υγρό τάφο η στο Μνημείο στην Κάλυμνο ,όπου ΑΦΗΣΑΝ ΟΤΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΕΙΧΑΝ, ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, οι Έλληνες ΗΡΩΕΣ, το βράδυ των Ιμίων, τον παγωμένο Ιανουάριο του 1996.

Οι ταγοί της Χώρας, γνωρίζουν μόνο να επικαλούνται «το Διεθνές Δίκαιο», να εκφωνούν πατριωτικές κορώνες, δίχως νόημα και περιεχόμενο…αλλά φοβούνται να τιμήσουν τους ΗΡΩΕΣ μας, στον τόπο της θυσίας, υποδηλώνοντας με την φυσική τους παρουσία συγχρόνως την Εθνική κυριαρχία στην περιοχή.

Η χώρα μας έχει καταληφθεί από φοβικά σύνδρομα με απόλυτη ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας, η οποία και τώρα είναι κατώτερη των περιστάσεων…

Το σήμα του τότε Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού αποδεικνύει την ετοιμότητα και την ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ των Ενόπλων Δυνάμεων εκείνο το βράδυ…

MΙΑ ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ίμια: Οι τελευταίες συνομιλίες των ηρώων που αποδεικνύουν την υπέρτατη θυσία.

Στα Ίμια γράφτηκε μία υπέρτατη στιγμή ηρωισμού και θυσίας. Η θυσία που πρέπει να διδάσκεται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, άσχετα εάν ενοχλούνται οι Μειοδότες Πολιτικοί.

Το Ηχητικό ντοκουμέντο με τις τελευταίες συνομιλίες των τριών ηρώων μας, που είχε κρατηθεί κρυφό. Ο Παναγιώτης Βλαχάκος, ο Έκτορας Γιαλοψός και ο Χριστόδουλος Καραθανάσης τήρησαν τον όρκο προς το Έθνος και την Πατρίδα και επέλεξαν την θυσία από την ατίμωση.

Δείτε τι είχε αποκαλύψει ο τέως ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, για την αντίδραση των ηρώων μας, όταν οι Τούρκοι προσφέρθηκαν να τους επιτρέψουν να προσγειωθούν στην Τουρκική φρεγάτα. Ενέργεια που μάλιστα είχε την έγκριση και της πλευράς Σημίτη!…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ I: Απόρρητο έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αυτή είναι η συμφωνία για τα Ίμια και το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου…του Μιχάλη Ιγνατίου.

Επειδή έχω διαβάσει πολλά κείμενα τις τελευταίες 48 ώρες για τη συμφωνία των Ιμίων, θα ήθελα να επαναφέρω στη μνήμη τουλάχιστον αυτών που πραγματικά σέβονται την ιστορία και ΔΕΝ την παραποιούν, ένα συγκλονιστικό απόρρητο έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που αναφέρει την αλήθεια για τα συμβάντα εκείνης της βραδιάς, που οδήγησαν στο «γκριζάρισμα» του Αιγαίου Πελάγους.

Πρόκειται για το κείμενο που έμεινε γνωστό ως τη Συμφωνία των Ιμίων.

Το έγγραφο κέρδισε η ερευνητική ομάδα, της οποίας ηγήθηκα τότε, κατά τη διάρκεια της προσπάθειας που κάναμε, αναζητώντας τα έγγραφα για την κρίση των Ιμίων. Θα το διαβάσετε παρακάτω, αλλά θα ήθελα να καταγράψω το εξής, που είναι σημαντικό για όσους από εμάς ασχολούμαστε με την έρευνα:

-Οι ερευνητές έχουν από τους δημοσιογράφους, μία σημαντική διαφορά: Οι ερευνητές πρέπει να είναι απόλυτοι στο συμπέρασμα που θα υποστηρίξουν, ενώ οι δημοσιογράφοι έχουν, αν θέλετε, το «δικαίωμα» της ανάλυσης. Οι ερευνητές δεν το έχουν. Έρευνα κάνουν και πρέπει να καταλήξουν σε συμπέρασμα.

-Θα ήθελα να σημειώσω ότι η έρευνα μας ανακάλυψε ότι η συμφωνία παραλήφθηκε από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, έγινε αποδεκτή, αλλά δεν υπογράφτηκε. Δεν έχουμε απόδειξη μέχρι σήμερα.

Το έγγραφο είναι ολίγο λογοκριμένο αλλά φαίνεται ότι δεν αλλάζει το νόημα του. Είναι απόλυτο. Ομιλεί για τη συμφωνία εκείνης της βραδιάς. Αλλά ως ερευνητής θα κρατήσω μία μικρή ελάχιστη αμφιβολία για το περιεχόμενο αυτό καθ’ αυτό του εγγράφου, λόγω των λογοκριμένων τριών γραμμών.

Από την έρευνα μας – που κατέληξε στο βιβλίο που γράψαμε με τον αγαπητό συνάδελφο Αθανάσιο Έλλις – είναι όλα ξεκαθαρισμένα. Αλλά οι λογοκριμένες γραμμές θεωρώ, ως ερευνητής, όχι ως δημοσιογράφος, ότι είναι ένα θέμα…

Κατά τα άλλα: Πιστεύω – από νέες πληροφορίες που έχω συλλέξει – ότι η τότε Ελληνική Κυβέρνηση ήταν και σε διάλυση, αλλά και σε άρνηση. Ήταν τρομοκρατημένη. Ουδείς γνώριζε τι έκανε ο άλλος.

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα, ο τότε υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος έκλεισε από νωρίς τη συμφωνία με τον Γουόρεν Κρίστοφερ. Στον Αμερικανό ομόλογό του είπε ότι την Ελληνική σημαία θα την πάρουν οι άνεμοι.

Και βεβαίως δεν αναφερόταν στη σημαία που τοποθέτησε ο Δήμαρχος της Καλύμνου, όπως ισχυρίζεται στο βιβλίο του. Αλλά στη σημαία που τοποθέτησαν οι Έλληνες κομάντος. Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα. Η γαλανόλευκη των κομάντος έπρεπε να αποσυρθεί, σύμφωνα με τη συμφωνία!…

Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο για τη συμφωνία και όχι μόνο. Διαβάστε και θα καταλάβετε τι συνέβη εκείνο το μοιραίο βράδυ όταν οι Πολιτικοί – και όχι οι στρατιωτικοί – «γκρίζαραν» το Αιγαίο:

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……….

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ IΙ: Ίμια – Σαν σήμερα το 1996: Η στιγμή που ο Κώστας Σημίτης ευχαρίστησε τους Αμερικανούς από το βήμα της βουλής.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την Κυβέρνηση των ΗΠΑ για την πρωτοβουλία και τη βοήθειά τους.

Αυτή η ιστορική ατάκα του Κώστα Σημίτη από το βήμα της βουλής λίγες ώρες μετά το τέλος της κρίσης στα Ίμια στιγμάτισε για πάντα τον τότε πρωθυπουργό και έμεινε στο θυμικό των Ελλήνων σαν κίνηση υποτέλειας στον ξένο παράγοντα.

Μια φράση που προκάλεσε οργή στην τότε αξιωματική αντιπολίτευση που όμως σήμερα είναι Κυβέρνηση με την συμμετοχή αρκετών στελεχών της εποχής Σημίτη…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here