«Ιστορική Ήττα της Ευρώπης» οι αποφάσεις του Eurogroup της 9ης Απριλίου.

0
521

Ως «ιστορική ήττα της Ευρώπης» χαρακτήρισε τις αποφάσεις του Eurogroup της 9ης Απριλίου ο Γραμματέας του Ελλαδικού κοινοβουλευτικού κόμματος ΜέΡΑ25 και πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, κάνοντας λόγο για «ντόμινο» που έρχεται στην ευρωπαϊκή οικονομία λόγω της απουσίας ευρωομολόγου που θα διαμοίραζε το βάρος αναλογικά. 

Εξέφρασε δε την άποψη ότι πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως την γνωρίζουμε σήμερα, μπήκε σε μια «διαδικασία διάλυσης».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στους Αταίριαστους του ΣΚΑΙ στις 17/03/2020:

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ : Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο κι αν επιμένει να είναι «καλό παιδί» του Βερολίνου, χαρακτηρίζοντας ικανοποιητικό το αποτέλεσμα του Eurogroup – αυτό που τα διεθνή ΜΜΕ θεωρούν προοίμιο τέλους για την ΕΕ – ΔΕΝ έχει ελπίδες να ανταμειφθεί με ευνοϊκότερους όρους για να διαχειριστεί την επερχόμενη ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ, την επομένη της υγειονομικής κρίσης.

Άλλωστε, αυτό που μάθαμε από το 2010, το νιώσαμε μάλιστα στο πετσί μας, είναι πως το πόσο οδυνηρό θα είναι ένα μνημόνιο είναι συνάρτηση της δουλικότητας μιας Κυβέρνησης.

Κατανοούμε ότι, το πρόβλημα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι βαθύτατα ιδεολογικό καθώς καλείται να παρέμβει με τρόπο που είναι αντίθετος με τις αρχές της.

Ωστόσο, θα είναι εγκληματικό εάν, ΤΩΡΑ, δεν προτάξει τη διεκδίκηση «των νομικώς ενεργών και δικαστικώς επιδιώξιμων» αξιώσεων της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας για το κατοχικό δάνειο και τις εν γένει αποζημιώσεις της ναζιστικής κατοχής.

Πηγή tromaktiko.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here