ΙΤΑΛΙΑ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ στη Γένοβα – Κατέρρευσε γέφυρα αυτοκινητόδρομου, δεκάδες οι νεκροί.

0
267

Οδογέφυρα στον αυτοκινητόδρομο A 10, λίγο έξω από τη Γένοβα κατέρρευσε το πρωί, ενώ ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών Ντανίλο Τονινέλι έκανε λόγο για «μια τεράστια τραγωδία» Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Εντοάρντο Ρίξι στο «SkyTg24» οι νεκροί είναι τουλάχιστον 22 μέχρι στιγμής.

Ανάμεσα στους νεκρούς φέρεται να είναι κι ένα μωρό, όπως αναφέρεται στο πρακτορείο Adnkronos, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια 12, έως τώρα, εγκλωβισμένοι, οι οποίοι είναι ζωντανοί και μεταφέρονται στα νοσοκομείο.

Δύο από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του San Martino. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων ANSA, πρόκειται για μία γυναίκα 75 ετών και έναν 30χρονο άνδρα, ο οποίος έχει τραυματιστεί σοβαρά στον θώρακα και το κεφάλι, όταν, πέφτοντας η γέφυρα, ισοπέδωσε τα διαμερίσματά τους. Ακόμη ένας άνδρας, 46 ετών από την Τσεχία, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Διασώστες κάνουν λόγο για πρωτοφανείς εικόνες, καθώς επιχειρούν να απεγκλωβίσουν κόσμο μέσα από αυτοκίνητα τα οποία έχουν συνθλιβεί από τόνους τσιμέντο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται, κατά την κατάρρευση πέρα από τα διαμερίσματα που βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα, καταπλακώθηκαν δέκα αυτοκίνητα και πέντε φορτηγά.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η Corriere, υπήρξαν εδώ και μήνες αναφορές για την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης γέφυρας, όμως ουδείς τις αξιολόγησε με αποτέλεσμα να μην αποφευχθεί η τραγωδία. 

Επί της ουσίας, ο ιταλικός Τύπος αναφέρει εμμέσως πλην σαφώς πως πολλοί γνώριζαν ότι η γέφυρα είναι ετοιμόρροπη, όμως δεν έκαναν τίποτα.

Να σημειωθεί επίσης ότι έργα ανακαίνισης είχαν γίνει το 2016 στη γέφυρα, η οποία είχε εγκαινιασθεί το 1967 και έχει συνολικό μήκος 1,2 χιλιόμετρο.

Η εταιρεία που εξασφαλίζει τη λειτουργία της ανακοίνωσε πως, όταν σημειώθηκε η κατάρρευση, εκτελούνταν έργα ενίσχυσης των θεμελίων της, προσθέτοντας πως η γέφυρα βρισκόταν υπό διαρκή παρακολούθηση.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τόνοι τσιμέντου έχουν πέσει στο έδαφος και εκτιμάται ότι έχουν καταπλακώσει δεκάδες οχήματα.

Με tweet στον επίσημο λογαριασμό της η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη ενημερώνει ότι δεν υπάρχει Έλληνας υπήκοος μεταξύ των θυμάτων και των τραυματιών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα.

«Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη ενημερώνει ότι μέχρι στιγμής δεν προκύπτει να υπάρχουν Έλληνες πολίτες μεταξύ των θυμάτων ή των τραυματιών από την κατάρρευση οδογέφυρας στη Γένοβα», αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά της η ελληνική Πρεσβεία στην ιταλική πρωτεύουσα.

«Η Πρεσβεία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις ιταλικές αρχές Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή», συμπληρώνεται στο μήνυμα.

Η ιταλική τηλεόραση έδειξε εικόνες της γέφυρας που κατέρρευσε, η οποία είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1960 στον αυτοκινητόδρομο Α10. Εργασίες ανακαίνισης της γέφυρας είχαν πραγματοποιηθεί το 2016.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia πως είδε «οκτώ ή εννέα» οχήματα πάνω στη γέφυρα την ώρα που αυτή κατέρρεε και έκανε λόγο για «σκηνή από την Αποκάλυψη».

«Είδα τους ανθρώπους που τρέχουν προς εμένα, ξυπόλητοι και τρομοκρατημένοι», δήλωσε ο Alberto Lercari, οδηγός, παρών κατά τη στιγμή της κατάρρευσης στη γέφυρα Morandi. «Οι άνθρωποι έφυγαν να έρχονται προς μένα. Ήταν φρικτό, είπε. «Είδα την κατάρρευση της γέφυρας. Σταματήσαμε και στη συνέχεια είδα την τραγωδία πίσω από μένα», είπε ένας άλλος μάρτυρας.

Ωστόσο, ένας οδηγός φορτηγού φαίνεται πως είχε τύχη βουνό καθώς όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media, σταμάτησε μόλις λίγα μέτρα από το σημείο, όπου η γέφυρα κόπηκε στα δύο. Επί της ουσίας ο οδηγός του φορτηγού σώθηκε από θαύμα.

ΔΕΙΤΕ διάφορες εικόνες της γέφυρας που κατέρρευσε προκαλεί πραγματικά τρόμο. Και μάλιστα ήταν ώρα αιχμής την ώρα που κατέρρευσε. Συμπαρασύροντας στον θάνατο δεκάδες οδηγούς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες…..πατώντας ΕΔΩ……….

Στο παρακάτω βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook ακούγεται ένας άνθρωπος να φωνάζει «Ω, Θεέ μου», εμφανώς σοκαρισμένος από το θέαμα της κατάρρευσης της γέφυρας στη Γένοβα και την εικόνα με τα δεκάδες αυτοκίνητα να είναι καταπλακωμένα από τους τόνους τσιμέντου.

{videobox}6PXYsBexO-c{/videobox}

Υ.Γ. LIVE Η επιχείρηση διάσωσης στη Γένοβα – 22 νεκροί οι οποίοι αναμένεται να αυξηθούν και 20 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here