Κάντε το Laptop σας «σφαίρα», με μερικές απλές κινήσεις!

0
348

Εν μέσω κρίσης υπάρχουν και άλλοι πιο «φρόνιμοι» τρόποι για να κάνει κανείς το ήδη υπάρχον μηχάνημα να «ανασάνει» και να «ξανατρέξει» σαν καινούργιο, με μερικές πολύ απλές κινήσεις που θα απαλλάξουν τους καταναλωτές από άλλο ένα αχρείαστο έξοδο.

Οι προτεινόμενες ενέργειες αφορούν σε περιβάλλον Microsoft Windows:

-Απεγκαταστήστε εκείνα τα προγράμματα που δεν χρησιμοποιείτε. Ακολουθήστε τη διαδρομή Control Panel > Programs and Features και απεγκαταστήστε όσα δεν χρειάζεστε, προσέχοντας ωστόσο να μην «πάρει η μπάλα» κι άλλα απαραίτητα για τη λειτουργία του hardware σας. Εάν δεν είστε σίγουροι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον δωρεάν online οδηγό PC Decrapifier.

-Τρέξτε ένα «disk clean up», ακολουθώντας τη διαδρομή: Start > All Programs > Accessories > System Tools > Disk Cleanup.

-Αλλάξτε την IP διεύθυνση του υπολογιστή σας σε «στατική», μειώνοντας το χρόνο που χρειάζεται, κάθε φορά που εκκινείτε τον υπολογιστή σας, για τη ζήτηση IP διεύθυνσης.

Ακολουθήστε τη διαδρομή: Network and Sharing Center > Change adapter settings > δεξί κλικ στον local adapter > Properties > Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)>properties. Σε περίπτωση που χρειαστεί να συνδεθείτε σε ένα διαφορετικό δίκτυο ίσως χρειαστεί αυτή η ρύθμιση να αλλάξει εκ νέου.

-Τέλος, αφαιρέστε τη σκόνη από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιώντας κάποιο ηλεκτρικό σκουπάκι το οποίο κατευθύνετε μπροστά στις εξόδους αερισμού. Συνήθως, η σκόνη μπλοκάρει τη λειτουργία των εσωτερικών ανεμιστήρων, αυξάνοντας τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του συστήματος, που με τη σειρά της επιφέρει επιβράδυνση των λειτουργιών.

-Ακολουθήστε τη διαδρομή My Computer  > local drive (συνήθως είναι το C:) > Windows > Temp. Σβήστε τα Temporary Files και αδειάστε μετά τον κάδο απορριμμάτων.

-Αντικαταστήστε τον παλιό σας σκληρό δίσκο με ένα νέο για περισσότερο «αποθηκευτικό χώρο». To YouTube βρίθει από βίντεο-οδηγούς που θα σας δείξουν πώς να το κάνετε μόνοι.

-Εγκαταστήστε περισσότερη RAM: θα το καταλάβετε από το εάν ο υπολογιστής σας αργεί να ανοίξει μεγάλα αρχεία ή παγώνει κάθε φορά που καλείται να επιτελέσει περισσότερες της μίας λειτουργίες.

Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε είτε να προσθέσετε περισσότερη RAM μέσω memory stick ή να εγκαταστήσετε καινούργια. Στο YouTube θα βρείτε άπειρα διαφωτιστικά βίντεο για το πώς μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.

-Βάλτε τον υπολογιστή σας να κάνει disk defragment, ακολουθώντας τη διαδρομή My Computer > δεξί κλικ στο hard drive > Properties > Tools > Defragment Now.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here