«Καλή Αρχή» από την Κοραή!

0
196

Φαίνεται ότι ήταν γραφτό, η αρχή της αποδόμησης της «αυτοκρατορίας» των προνομιούχων δρόμων ορισμένων επιλεκτικός ευνοηθέντων κατά το παρελθόν περιοχών του σημερινού Δήμου μας, να ξεκινήσει από την επί σειρά ετών,…..«αναβαθμισθείσα» οδό Κοραή του Καστριού.

Αναβαθμισθείσα, με τον γνωστό κατάπτυστο και αντικοινωνικό τρόπο που εφευρέθηκε την εποχή εκείνη προς εξασφάλιση «ανωτέρας ποιότητας ζωής», μιας μερίδας μόνον κατοίκων της περιοχής, και που κατά την άποψη μου, κατέφυγαν στο γνωστό «γαία πυρί μιχθήτω!» για τους υπόλοιπους……άμοιρους πληβείους που έμελλε προφανώς να ζήσουν έξω από το περιώνυμο τσιφλίκι, χορεύοντας το «γύρω-γύρω όλοι» !!

Έτσι λοιπόν, μετά από χρόνια, σαν αποτέλεσμα γενικής κατακραυγής αλλά και αλλαγής της Δημοτικής Αρχής και σχετικής αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, ήρθε η μπίλια και έκατσε εκεί που έπρεπε, εγκαινιάζοντας πλέον μια εποχή διαφορετικής νοοτροπίας και ανθρωπίνων σχέσεων, με το άνοιγμα της αυλαίας η – εάν θέλετε – το κλείσιμο της αυλαίας του «θεάτρου του παραλόγου» της οδού Κοραή.

Του δρόμου που απέκτησε και πάλι την φυσιολογική του έξοδο, αποχαιρετώντας την επαίσχυντη προηγούμενη «έξοδο-παγίδα» του, που μεταξύ των άλλων, οδηγούσε επί πλέον και επάνω από τον ευρύτερο χώρο πέριξ του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη της Ν. Ερυθραίας.

Εν πάσει λοιπόν περιπτώσει, αυτή η άδικη και τραγελαφική περιπέτεια της οδού Κοραή στο Καστρί, ευτυχώς μας τελείωσε και κατά πληροφορίες, η περίπτωση αυτή είναι φαίνεται μόνον η αρχή μιας αλυσίδας ενεργειών εκεί στην περιοχή γύρω από τις υπόλοιπες κυκλοφοριακές «εφευρέσεις» των τελευταίων ετών που αναμφισβήτητα…. «αναβάθμισαν» – επιλεκτικά βεβαίως- συγκεκριμένα σημεία στο Καστρί, εις βάρος ασφαλώς όλων των άλλων πέριξ κατοίκων.

Ο Αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας κ. Μιχάλης Καυγαλάκης μετά το πέρας της διάνοιξης της οδού Κοραή!

Μιας όμως και αναφερόμαστε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αλήθεια, τι γίνεται άραγε με την περίφημη οδό Έλλης που εδώ και χρόνια με την αδιανόητη αντιστροφή της τυραννάει κόσμο και κοσμάκη με τις πολλαπλές τόσο δυσάρεστες κυκλοφοριακές εμπλοκές που δημιούργησε στους οδηγούς;

Στην ίδια πάλι γειτονιά, η Σαρανταπόρου μαζί με την Αγία Άννα που θυμίζουν – όπως κατάντησαν – τα στενά των Θερμοπυλών, υπάρχει ελπίδα να βγουν κάποτε από την «εντατική» της θηριώδους κυκλοφορίας που μαστίζει όλη αυτήν την περιοχή και ξεσηκώνει θύελλες παραπόνων;

Και εδώ νομίζω σαφώς υπάρχουν λύσεις, και μάλιστα λύσεις ανέξοδες. Δεν θέλω όμως ποτέ να πιστέψω ότι δεν υπάρχει διάθεση για να εφαρμοσθούν. Άρα αναμένουμε.

Εν τω μεταξύ, το αφόρητο μακελειό της Ελευθερίου Βενιζέλου συνεχίζεται δυστυχώς και δεν φαίνεται να απασχολεί επαρκώς τους αρμόδιους. Έτσι είναι, η μήπως κάνω λάθος, οπότε να ζητήσω συγνώμη;

Εάν όμως δεν κάνω λάθος, τότε, λησμονημένο όπως δείχνει να είναι το πρόβλημα, έχω την αίσθηση ότι συγκεντρώνει αργά μεν αλλά σταθερά αρνητικές εντυπώσεις που εις το μέλλον ίσως παίξουν και πάλι τον ρόλο τους, όπως τον έπαιξαν εις το κοντινό παρελθόν και συνέβαλαν κατά τη γνώμη μου καθοριστικά για κάποιους άλλους που πρόσφατα μας άφησαν γεια.

Ειλικρινά, δεν μου είναι ευχάριστο που γίνομαι κατά καιρούς παρατηρητής και ίσως και δυσάρεστος, για προτάσεις, προσωπικές παρατηρήσεις η ερωτήσεις, που θεωρώ ότι συμβάλλουν στη βελτίωση των κοινών μας πραγμάτων.

Πιστεύω ότι εάν παραμένω απλός παρατηρητής για τα δρώμενα γύρω μου και θεατής των όσων εγώ θεωρώ λανθασμένα η ελλιπή, τότε δεν είμαι εν τάξει με την συνείδησή μου και τότε, έστω και ακούσια, δρω αρνητικά.

Αυτή η τακτική όμως – νομίζω ότι εξασκείται κατά κόρον γύρω μου και είναι κρίμα να μην εκφράζει κανείς τη γνώμη του παριστάνοντας τον Πόντιο Πιλάτο.

Έτσι λοιπόν κατά καιρούς θα πετάγομαι «Μια στο Καρφί και μια στο Πέταλο» αλλά προσέξτε και «Μια στο…Καστρί και μια στο Πέταλο», μιας και σ' αυτή τη γειτονιά σχηματίστηκαν και δρόμοι που δια λόγους …ευνόητους διαμορφώθηκαν και πήραν το σχήμα του….Πετάλου και που όταν αφελώς τους ακολουθήσεις, σε ξαναγυρίζουν περίπου δίπλα από εκεί που είχες ξεκινήσει!!

Όσο για τους «Φίλους του Καστριού», τους εύχομαι υπομονή, κι' όλα θα γίνουν με τη σειρά τους, γιατί όλοι νομίζω έχουμε ίσα δικαιώματα σε τούτη τη ζωή.

Ένα όμως από τα δικαιώματα που δεν έχουμε, είναι, να κάνουμε πράγματα που ωφελούν εμάς τους ίδιους και αδικούν τους άλλους και επάνω σ' αυτό πιστεύω ότι θα συμφωνούν με την άποψη μου.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here