ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ-Σύσταση εταιρείας σε 13 λεπτά από τις 22 Ιουλίου 2018.

0
225

Λίγα μόλις λεπτά θα χρειάζεται κάποιος για τη σύσταση εταιρείας, μέσω της πλατφόρμας της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ).

Το νέο ψηφιακό εργαλείο εξ αποστάσεως σύστασης εταιρειών απλοποιεί, επεκτείνει κι επιταχύνει τις διαδικασίες μέσω των υφιστάμενων Υπηρεσιών Μιας Στάσης, με στόχο να καταστήσει φιλικότερο το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη από τις 22 Ιουλίου για κάθε Έλληνα ή Ευρωπαίο πολίτη.

Σύσταση μονοπρόσωπης εταιρείας σε μόλις 13 λεπτά, από το σπίτι ή το γραφείο με τη χρήση μόνο του υπολογιστή. Η πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης θα είναι διαθέσιμη από τις 22 Ιουλίου για κάθε Έλληνα ή Ευρωπαίο πολίτη.

Η είσοδος γίνεται από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο. Ο ενδιαφερόμενος καταχωρεί τα στοιχεία του και συμπληρώνει το πρότυπο καταστατικό το οποίο στη συνέχεια θα υπογράψει ψηφιακά. Δίνει εντολή για ηλεκτρονικό προέλεγχο επωνυμίας και διακριτικού τίτλου.

Δεν απαιτείται κανένα έγγραφο. Παράλληλα, η εφαρμογή δημιουργεί ηλεκτρονικό φάκελο. Τα στοιχεία διαβιβάζονται ηλεκτρονικά τόσο στο taxis – ώστε η εταιρεία να εγγραφεί στο φορολογικό Μητρώο, να λάβει ΑΦΜ και κλειδάριθμο – αλλά και στον ΕΦΚΑ.

Το σύστημα διατηρεί τα στοιχεία για ένα τρίμηνο, μέχρι να ολοκληρωθούν τυχόν εκκρεμότητες από την πλευρά του ή των ιδρυτών της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι για όσους επιλέξουν την e-ΥΜΣ, κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους λειτουργίας της η σύσταση επιχείρησης θα είναι εντελώς δωρεάν, ενώ στη συνέχεια το κόστος θα ανέρχεται στο 30% του κόστους σύστασης μέσω της Υπηρεσίας Μιας Στάσης, με αυτοπρόσωπη δηλαδή παρουσία.

Μέχρι το τέλος του έτους στόχος είναι η πλατφόρμα να λειτουργεί για όλες τις προσωπικές εταιρείες, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2019 αναμένεται να είναι ενεργή και για τις κεφαλαιουχικές.

Η πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης παρουσιάστηκε την Τετάρτη παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα και του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Δημήτρη Αυλωνίτη.

{videobox}BS697xsgJSQ{/videobox}

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here