Κατάθεση Διαπιστευτηρίων στο Al Jazeera…του Μανώλη Κοττάκη.

0
414

Το εδρεύον στο Κατάρ τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera πρωταγωνιστεί εσχάτως με ρεπορτάζ, «αποκαλύψεις» και παρεμβάσεις στον Διπλωματικό πόλεμο εντυπώσεων εις βάρος του Ελληνισμού και των δικαίων του.

Τον Απρίλιο του 2020 σε ρεπορτάζ του Γκλέν Έλις αποδόθηκε στην Θράκη μας ο χαρακτηρισμός της «αμφισβητούμενης περιοχής», οι δε μουσουλμάνοι κάτοικοι της χαρακτηρίστηκαν συλλήβδην «Τούρκοι».

Τον Οκτώβριο του 2020 το ίδιο κανάλι προέβαλλε το γνωστό βίντεο με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής-προϊόν παγίδευσης του χώρου στον οποίο έγινε η συνομιλία για τις κινεζικές βίζες-με αποτέλεσμα την παραίτηση του κυρίου Συλλούρη από το αξίωμα του.

Πάνω σε αυτό το ζήτημα «χτίζεται» στην Μεγαλόνησο η αμφισβήτηση του Προέδρου Αναστασιάδη στην πορεία προς την άτυπη Πενταμερή του Μαρτίου.

Όλως συμπτωματικώς αυτό το κανάλι και αυτόν τον όμιλο επιλέγουν εσχάτως Έλληνες πανεπιστημιακοί, μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ για να καταθέσουν τα διαπιστευτήρια τους και να εισηγηθούν στην διεθνή κοινή γνώμη (ειδικώς στον αραβικό κόσμο) πως φαντάζονται έναν συμβιβασμό Ελλάδος-Τουρκίας.

Αν κρίνω και από το κείμενο άλλου ομότιμου καθηγητή του Ελληνικού Πανεπιστημίου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα τα «Νέα» το περασμένο Σάββατο έχει «πέσει γραμμή»:

Όλοι επικαλούνται τον κίνδυνο του πολέμου και τις «ολέθριες συνέπειες του» προκειμένου να πείσουν τους ζαλισμένους Έλληνες για την ανάγκη ενός επώδυνου εθνικού συμβιβασμού.

Ωστόσο οι απόψεις των καθηγητών Ιωακειμίδη και Ψαρόπουλου που παραθέτω πιο κάτω δημοσιευθείσες στο Al Jazeera News «εξελίσσουν» την επιχειρηματολογία. Κυρίως του κυρίου Ιωακειμίδη.

Πρώτον γιατί αποκαλύπτουν τα πρακτικά των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας της περιόδου των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Για να υπογραμμίσουν ότι το μόνο που συζητούσε τότε η Ελλάς με τους Τούρκους ήταν τα χωρικά ύδατα και ότι είχε συμφωνήσει-η Ελλάς του ΠΑΣΟΚ, μην ξεχνιόμαστε-σε 12 μίλια χωρικά ύδατα για την ηπειρωτική χώρα και σε 6 μίλια χωρικά ύδατα για τα νησιά του Αιγαίου πλην Κυκλάδων! Την αποκάλυψη αυτή επιβεβαιώνει σύμφωνα με το κανάλι και «Ανώτερη Ελληνική Διπλωματική πηγή»!

Τα πρακτικά βεβαίως δεν είναι άγνωστα: Τα αποκάλυψε η εφημερίδα μας τον Αύγουστο του 2020. Τα έχουν στην διάθεση τους και οι Τούρκοι. Έχει όμως μεγάλη σημασία γι αυτούς να φωτίζονται από Έλληνες αξιωματούχους, μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ και ανώτερες διπλωματικές πηγές σε διεθνή ΜΜΕ.

Δεύτερον, εξελίσσουν την επιχειρηματολογία του συμβιβασμού διότι ζητούν άρον άρον Ελληνική υποχώρηση με πρόσχημα μία Ευρωπαϊκή οδηγία του 2014, η οποία μας τάσσει προθεσμία έως τον Μάρτιο του 2021 προκειμένου να ορίσουμε τα χωρικά μας ύδατα για κάθε οικονομική δραστηριότητα όπως η αλιεία, οι ΑΠΕ, οι υδατοκαλλιέργειες, οι υδρογονάνθρακες κ.α.

Τρίτον, γιατί θέτουν με μεγάλη ευκρίνεια το δίλημμα «μείωση εθνικών χωρικών υδάτων ή πόλεμος!». Χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι κατ ουσία μιλάμε για την μεγαλύτερη οπισθοχώρηση του Ελληνισμού στο Αιγαίο μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Την οποία προτείνουν ΕΛΛΗΝΕΣ στην καταγωγή καθηγητές.

Ήτοι όχι απλώς την μή άσκηση δικαιώματος πουαπορρέει από το Διεθνές Δίκαιο (12 μίλια) αλλά και την εκχώρηση του δικαιώματος αυ τού, αμαχητί, σε τρίτους. Με ορατή την προοπτική-αυτό είναι το διακύβευμα-να αλλάξει αφεντικό του Αιγαίο στο μέλλον! Έξοχα! Είστε άξιοι του μισθού σας-της συντάξεως σας εννοώ-αγαπητοί ομότιμοι.

Ακολούθως παρατίθενται οι δηλώσεις που έκαναν οι κύριοι καθηγητές -μου εστάλησαν από λίαν αξιόπιστη πηγή στην περιοχή. Δώσατε παρακαλώ προσοχή κυρίως στις δηλώσεις του διαχρονικού συνομιλητή του κυρίου Σημίτη καθηγητή Ιωακειμίδη.

-Επανέναρξη διερευνητικών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

-Δηλώσεις Ελλήνων ακαδημαϊκών

-Ανααφορά σε αποτελέσματα προηγούμενων διερευνητικών:

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here