Κατά μέτωπο επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τη διαχείριση της πανδημίας: «Όλα χύμα και στην τύχη».

0
447

Σφοδρή ήταν η επίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για έλλειψη συναίσθησης της κατάστασης, των λαθών και των ευθυνών του.

Όπως τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός δεν αναγνωρίζει καμία ευθύνη για την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και κάλεσε έστω και τώρα την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει πόσο κόστισαν οι ιδεοληψίες της, προκειμένου να μην επαναλάβει τα ίδια εγκληματικά λάθη.

Κάνοντας λόγο για πλεόνασμα επικοινωνίας και προπαγάνδας, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως «Οι νεκροί δεν είναι στατιστική. Είναι άνθρωποι».

«Είναι κατώτερος των περιστάσεων όποιος μέσα σε μια τέτοια κατάσταση, συμπεριφέρεται και πολιτεύεται με όρους ιδιοτέλειας κάθε είδους. Πολιτικής, ή και οικονομικής, είπε, τονίζοντας ότι «η ειλικρίνεια, και η αφοσίωση, χωρίς κομματικούς και μικροκομματικούς λογαριασμούς, στην προσπάθεια να σωθούν όσο γίνεται περισσότερες ανθρώπινες ζωές, πρέπει να είναι η προτεραιότητά όλων μας».

Επισημαίνοντας για μια ακόμα φορά την ανεύθυνη εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Βουλή τόνισε: «Ότι κι αν λέει η συντεταγμένη προπαγάνδα σας, κύριε Μητσοτάκη, φοβάμαι ότι δεν είστε ο πρωθυπουργός που δεν έχει καμιά ευθύνη. Αλλά ο ανεύθυνος πρωθυπουργός», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση επιμένει να αυτοθαυμάζεται και να κάνει τα ίδια ακριβώς λάθη που έκανε κατά τη διαχείριση του δεύτερου φονικού κύματος της πανδημίας.

Επέκρινε έντονα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον ισχυρισμό του περί επιτυχημένες διαχείρισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας, παρά την πολύνεκρη τραγωδία με τους 4.500 νεκρούς τον Νοέμβρη και το Δεκέμβρη, που έφεραν τη χώρα στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς.

«Όλα χύμα και όλα στην τύχη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τις επιλογές της κυβέρνησης, επισημαίνοντας δηκτικά ότι «το μόνο που δεν ήταν στην τύχη ήταν το πόσο έγκαιρα οργανώσατε τον εμβολιασμό των δικών σας στελεχών και των οικογενειών τους».

«Οι πολίτες βλέπουν, ξέρουν και καταλαβαίνουν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο και πηγαίνει στα τυφλά», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «αυτό που δεν μπορεί πια να κρυφτεί και το βλέπουν ολοένα και περισσότεροι και εκείνοι που ψήφισαν ΝΔ είναι η πανθομολογούμενη πλέον επιτελική ανικανότητα της κυβέρνησης».

Όπως υπογράμμισε ένα μέρος της τραγωδίας οφείλεται στις ιδεοληπτικές εμμονές της κυβέρνησης κι ένα άλλο στην ανικανότητα που επιδεικνύει το επιτελικό κράτος.

«Εκλεχτήκατε με κύριο πρόταγμα να φτιάξετε το επιτελικό κράτος. Εδώ βλέπουμε μια πρωτοφανή επιτελική ανικανότητα του κράτους» τόνισε. Οι ευθύνες, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι «ακόμα πιο σοβαρές γιατί δεν εννοείτε να τις καταλάβατε και να απομακρύνεται την αυταρέσκεια και αυτοϊκανοποίηση».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε επίσης πρόκληση την φράση του πρωθυπουργού «όποιος βιάζεται σκοντάφτει», ως δικαιολογία για τον αργό ρυθμό της διαδικασίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ανευθυνότητα που αποτυπώνεται και με τον περιφρονητικό τρόπο που συμπεριφέρεται στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, τους οποίους άφησε με απλήρωτες υπερωρίες ενώ τους έριξε και την ευθύνη για το γεγονός πως το 80% των θυμάτων covid δεν νοσηλεύθηκαν ποτέ σε ΜΕΘ.

Τόσο ανεύθυνος  ώστε να συμπεριφερθείτε με τον πιο περιφρονητικό τρόπο στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της μάχης.

«Φέρεστε όπως φέρεστε στους ανθρώπους του εθνικού συστήματος υγείας γιατί για χρόνια βρισκόσασταν και βρίσκετε απέναντι (…)  Έχετε απολύσει, απειλήσει, συκοφαντήσει τους ανθρώπους στο δημόσια υγεία και παιδεία» συμπλήρωσε και κάλεσε έστω και τώρα την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει πόσο κόστισαν οι ιδεοληψίες της σε ανθρώπινες ζωές, προκειμένου να διδαχτεί από το παρελθόν.

«Δεν προκαλεί καμία έκπληξη να μην κάνετε ούτε μόνο μία μόνιμη πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών» δήλωσε και αναφέρθηκε στην μείωση δαπανών για δημόσια υγεία – βαρίδιο για την κυβέρνηση – στον προϋπολογισμό του 2021.

Παράλληλα ο Α. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για μια σειρά από θέματα, για τις συνεχείς παλινωδίες αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα και το κρίσιμο θέμα των εμβολιασμών, την εισαγγελική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη και την παραδοχή Γεωργιάδη για την καθυστέρηση του lockdown, την βαθιά ύφεση στο μέτωπο της οικονομίας.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here