Κατά μέτωπο επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Ρίξατε το καράβι σε ξέρες πολύ πριν αρχίσει η πανδημία.

0
456

«Πολύ πριν έρθει η πανδημία ρίξατε το καράβι σε ξέρες, η αποτυχία σας στην οικονομία, που είναι καθολική, προηγείται του κορωνοϊού», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την τοποθέτησή του επί της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό, με θέμα «Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην Ελληνική οικονομία», στην «Ώρα του Πρωθυπουργού».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν κάτι που δεν αναδείχθηκε από τα δεκάδες site  μικρά και μεγάλα ανύπαρκτα ή υπαρκτά και ΜΜΕ που έχουν μπουκώσει σε κρατικό χρήμα σε αντίθεση με την πραγματική οικονομία και τις επιχειρήσεις» και ζήτησε να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα «με τα λεφτά που έχετε δώσει σε κουμπάρους και πάρα-κουμπάρους (…) σε κάτι περίεργους τύπους που τους δώσατε χρήμα για να σας λιβανίζουν».

Αυτό που δεν αναδείχθηκε, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι ότι η κυβέρνηση παρέλαβε οικονομία με θετικό ρυθμό ανάπτυξης και μέσα σε έξι μήνες «εσείς οι άριστοι την πήγατε σε ύφεση».

«Παραλάβατε οικονομία που έτρεχε με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 2,8%, μια οικονομία που είχε ανορθωθεί από τα συντρίμμια και τα ερείπια δικών σας παλιότερων επιλογών που μας βύθισαν στα μνημόνια, μια οικονομία που ήταν για 12 συνεχόμενα τρίμηνα με θετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς και ενώ λέγατε στις εκλογές το 2,8% είναι πολύ χαμηλός ρυθμός, εσείς μέσα σε μόλις 4 μήνες, πολύ πριν έρθει η πανδημία, βυθίσατε την οικονομία στην ύφεση», παρατήρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παραπέμποντας στα στοιχεία της Eurostat, σημείωσε ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2019 η Ελλάδα είναι η χώρα με τη χειρότερη απόδοση απ’ όλες τις χώρες της ΕΕ των 27, με -0,7%, και πως στο πρώτο τρίμηνο του 2020 αυτό έγινε -1,6%.

«”Ο κορωνοϊός φταίει” αλλά το lockdown έγινε το τελευταίο δεκαήμερο του πρώτου τριμήνου του 2020», τόνισε και πρόσθεσε:

«Αυτό δεν είναι “κατόρθωμα” του κορωνοϊού, είναι δική σας «επιτυχία», των ανθρώπων που τα προηγούμενα χρόνια γνώριζαν πώς να βυθίσουν μια οικονομία στην ύφεση γιατί το είχαν ξανακάνει».

Ομιλία στη Βουλή

Η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε μια οικονομία με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 2,8%, με 12 συνεχόμενα τρίμηνα σε αναπτυξιακούς ρυθμούς και κατάφερε σε μόλις τέσσερις μήνες, από τον Οκτώβριο του 2019, να τη βυθίσει στην ύφεση.Ο κ. Μητσοτάκης έριξε ξανά το καράβι σε ξέρα, πολύ πριν την υγειονομική κρίση. Και συνεχίζει και στη διάρκεια της πανδημίας.Ομιλία στη Βουλή στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης προς τον Πρωθυπουργό για την ανάγκη αποτελεσματικής αντιμετώπισης των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία.#Βουλη #Vouli

Gepostet von Alexis Tsipras am Donnerstag, 11. Juni 2020

Υ.Γ. Δεν έμεινε χρόνος στον Μητσοτάκη ν’ απαντήσει για τα χρήματα που πήραν τα ΜΜΕ;

Με τα χρήματα που πήραν δεκάδες «ανύπαρκτα» sites στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό με θέμα «Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην Ελληνική οικονομία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ΜΜΕ που έχουν «μπουκώσει σε κρατικό χρήμα».

Θα περίμενε κανείς πως ο πρωθυπουργός θ’ απαντούσε σε μια τέτοια καταγγελία, όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε δευτερόλεπτο στην 40λεπτη ομιλία του για να πει κάτι σχετικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια, στη δευτερολογία του, ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δημοσιοποιήσει τα χρήματα που πήραν τα ΜΜΕ. «Γιατί δεν τα βγάζετε στη Βουλή τα χρήματα που δώσατε. Τι φοβάστε; Υπάρχει ο νόμος της Διαύγειας, τον οποίο ουσιαστικά καταργείτε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απάντησε, όπως αναμενόταν, ούτε στη δευτερολογία του, διάρκειας 21 λεπτών.

Υ.Γ.1. Ο Πέτσας έδωσε λεφτά σε site του βουλευτή κουμπάρου του Ανδρέα Πάτση και της συζύγου του.

Λεφτά απ’ την καμπάνια της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό έδωσε ο Πέτσας σε παντελώς άγνωστο site που εμφανίζεται να συνδέεται με τον κουμπάρο του και βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση και τη σύζυγό του, εξίσου κουμπάρα του, δημοσιογράφο Βίκυ Παπαλουκά.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

Υ.Γ.2. Τα ανύπαρκτα site που έδωσε διαφήμιση ο Πέτσας.

Σε ανύπαρκτες ιστοσελίδες, σε site που κατέχουν τη θέση 1.905.683 στην παγκόσμια κατάταξη αλλά και σε υγειονομικές βόμβες που προωθούσαν μεθόδους μετάδοσης του κορωνοϊού, μοιράζει χρήματα το τελευταίο διάστημα η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here