Κατέρρευσε και 2η Αμερικανική Τράπεζα, η Signature Bank-Ξεκίνησε «Ντόμινο» Πτωχεύσεων;

0
154

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Αμερικανικού ΥΠΟΙΚ, κάτι πολύ άσχημο αναπτύσσεται στην Αμερικανική Τραπεζική Αγορά.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κατέρρευσε και η αμερικανική Signature Bank – Ξεκίνησε «ντόμινο» πτωχεύσεων; - Pressing.gr

Οι εξελίξεις από τις ΗΠΑ είναι ραγδαίες καθώς πριν από λίγο κατέρρευσε και δεύτερη Αμερικανική τράπεζα, η Signature Bank.

Πρόκειται για τη δεύτερη τράπεζα των ΗΠΑ που καταρρέει σε μερικές ημέρες, μετά τη Silicon Valley Bank ενώ υπάρχει σημαντικό πρόβλημα και με την First Republic Bank, με έδρα την Σάντα Κλάρα, στο Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια.

HΠΑ: Γιατί συνέβη η κατάρρευση της SVB.

Έρχεται «Αρμαγεδδών» στην Παγκόσμια Οικονομία; Η Κίνα αγοράζει μεγάλες ποσότητες χρυσού.

Καταρρέουν οι τραπεζικές μετοχές σε ΗΠΑ, Ασία, Ευρώπη-«Στο μάτι του κυκλώνα» η Silicon Valley.

Αυτό όμως που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία είναι οι Αγορές χρυσού της Κίνας και το ταχύτατο «ξεφόρτωμα» Αμερικανικών Ομολόγων!

Όπως αναφέρουν οι πιο απαισιόδοξοι η οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση στον κόσμο δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Δεν θα υπάρχει κανένας «ασφαλής παράδεισος» από την επικείμενη οικονομική κατάρρευση ακόμη και στην πιο ανεπτυγμένη χώρα.

Δύο πτωχεύσεις Αμερικανικών Τραπεζών λόγω της αύξησης των επιτοκίων (αφού οι δανειολήπτες δεν μπορούν πλέον να αποπληρώσουν τα δάνειά τους) και μία τρίτη που δείχνει «να μην πηγαίνει καλά», δημιουργούν πανικό στις αγορές και ας προσποιείται το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ ότι όλα πάνε καλά…

Αντίθετα με την αντίληψη που δυστυχώς ακόμα έχουν οι απλοί πολίτες, οι τράπεζες δεν στηρίζονται σε…θησαυροφυλάκια τύπου Σκρουτζ Μακ Ντακ, όπου οι τραπεζίτες κάνουν «μπάνιο» μέσα σε λεφτά.

Τα περισσότερα χρήματα είναι εντελώς «φανταστικά» και απλώς υπάρχουν με μορφή ομολόγων που διαμοιράζονται σε όλες τις τράπεζες του πλανήτη.

Ακόμα και τα δάνεια που έχουν δώσει, τα κάνουν ομόλογα, τα οποία εν συνεχεία τα διακινούν σε όλη την Παγκόσμια Αγορά.

Αν κάποιες από αυτές δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, η δική τους «φούσκα», «σπάει» και τις «φούσκες» των άλλων τραπεζών και μπορεί να προκαλέσει «Bank Run» (όλοι τρέχουν να πάρουν τα λεφτά τους που όμως θα ανακαλύψουν πως δεν υπάρχουν) με αποτέλεσμα να διαλύεται ολόκληρη η οικονομική πραγματικότητα που στηρίζεται σε μία βασική αρχή: Την παραδοχή πως έχουμε εμπιστοσύνη ότι αυτή υπάρχει και είναι όντως πραγματική…

The Bankruptcy Domino Effect:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here