Κατέρρευσε το Αποχετευτικό Σύστημα στη Μύκονο-Οι τουρίστες έτρεχαν πανικόβλητοι να γλιτώσουν από την δυσωδία!

0
407

Σκηνές Αποκάλυψης στη Μύκονο καθώς εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και καταλύματα από τουρίστες που έτρεχαν πανικόβλητοι να γλιτώσουν από την δυσωδία!

Η καταστροφή στον Πλατύ Γιαλό της Μυκόνου, πραγματικά δεν έχει προηγούμενο. Και μάλιστα μεσούσης της τουριστικής περιόδου, στο πιο τουριστικό νησί της Ελλάδας, εν μέσω κυβερνητικών εξαγγελιών για μεταρρυθμίσεις που θα απογειώσουν την τουριστική αγορά.

Το σύστημα αποχέτευσης λοιπόν στην περιοχή έσπασε, προκαλώντας μία πραγματική κόλαση μέσα στον καύσωνα του Ιουλίου.

Εκτός από την έντονη δυσοσμία που κάνει κυριολεκτικά την κατάσταση αφόρητη, βρέθηκε και σωλήνας χωμένος μέσα στην άμμο, ο οποίος ρίχνει τα λύματα βαθιά στη θάλασσα! Εννοείται ότι απαγορεύτηκε άμεσα η πρόσβαση στους λουόμενους.

Με εντολή, μάλιστα, από το Λιμεναρχείο Μυκόνου υψώθηκε Κόκκινη Σημαία, καθώς τα λύματα δημιούργησαν μία τεράστια κηλίδα στην παραλία.

«Σε συνέχεια ενημέρωσης για τη θαλάσσια ρύπανση από εκροή αστικών μη επεξεργασμένων λυμάτων που παρουσιάστηκε την 08/07/21 στις περιοχές Μεγάλη Άμμος και Πλατύς Γιαλός νήσου Μυκόνου, λόγω βλάβης αντλιοστασίων που ανήκουν στη ΔΕΥΑ Μυκόνου παρουσιάστηκαν αυθόρμητα στο ΛΧ Μυκόνου και συνελήφθηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο πρόεδρος του Δ.Σ. και ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας της ΔΕΥΑ Μυκόνου.

Η εκροή λυμάτων έπαυσε σε αμφότερες περιοχές, ενώ η πολυσύχναστη παραλία Πλατύς Γιαλός, κατόπιν διαταγής της Λιμενικής Αρχής, σημάνθηκε με κόκκινη σημαία από τον ναυαγοσώστη, προκειμένου να αποτραπεί η λήψη θαλάσσιου λουτρού από λουόμενους»…αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυκόνου.

Είναι αυτονόητο πως το ρεζιλίκι για την Ελλάδα είναι τεράστιο. Την ώρα που ο πρωθυπουργός έκανε αμέριμνος τα μπάνια του στην Τήνο, η Μύκονος αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή καταστροφή και έναν παγκόσμιο εξευτελισμό αφού είναι βέβαιο ότι οι εικόνες με τα λύματα στην παραλία και μέσα στη θάλασσα θα κάνουν το γύρο του κόσμου από τους εξοργισμένος τουρίστες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν άρον-άρον την περιοχή.

Η απορία είναι αυτονόητη και καθαρά πολιτική. 12 μήνες καραντίνα είχαμε, θα μπορούσαν να γίνουν τα απαραίτητα έργα με ησυχία καθώς υπήρχε μηδενική κίνηση στο νησί.

Η κυβέρνηση όμως φαίνεται ότι υπάρχει μόνον στα Τήλε-παράθυρα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here