Καταγγελία Προέδρου ΠΟΕΔΗΝ: Κομμένο κατά 50% το επίδομα στους υγειονομικούς και φορολογήσιμο.

0
428

Σε μια σοβαρή καταγγελία προέβη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, αφού, μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι το επίδομα που υποσχέθηκε η κυβέρνηση στους νοσηλευτές μειώθηκε από 800 σε 400 ευρώ ενώ είναι και φορολογήσιμο με το κράτος να παίρνει πίσω φόρο 20%.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», τόνισε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και με τις μάσκες, καθώς «οι κινεζικές μάσκες που έρχονται είναι ακατάλληλες και ψεύτικες». «Δόθηκε εντολή να φοράμε διπλή για να προστατευτούμε. Κάποιες έχουν λήξει από το 2017».

Ακόμη, έκανε λόγο για σημαντική υπό-στελέχωση του συστήματος Υγείας, η οποία συνολικά προσεγγίζει τις 45.000 οργανικές θέσεις. «Ακόμα και ένας να έρθει στο νοσοκομείο είναι καλοδεχούμενος. Όμως δεν έχουν την εμπειρία οι νέοι συνάδελφοι που έρχονται τώρα και πέφτει όλο το βάρος στο υπάρχον προσωπικό. Στο οποίο επικρατεί μεγάλη κόπωση» επισήμανε.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, υπογράμμισε ότι πολύς κόσμος φοβάται να επισκεφτεί τα νοσοκομεία και ως εκ τούτου «το προσεχές διάστημα θα καταγράφονται θάνατοι από άλλες αιτίες».

Παράλληλα η ΠΟΕΔΗΝ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο μέσα από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος  της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύονται 4 βαριά περιστατικά COVID-19.  Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος συνεχάρη τους συναδέλφους που δίνουν τη μάχη «στο τελευταίο οχυρό που είναι οι ΜΕΘ» και επεσήμανε για μια ακόμη φορά την ανάγκη για επάρκεια σε προσωπικό και προστατευτικό υγειονομικό υλικό.

«Με το βίντεο αυτό, θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους συναδέλφους που δίνουν μάχη στο τελευταίο οχυρό που είναι η ΜΕΘ να σώσουν ζωές ασθενών με κορωνοϊό. Όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους που βρίσκονται στις επάλξεις. Πολεμάμε έξω έναν αόρατο εχθρό. Στα Νοσοκομεία ο εχθρός είναι ορατός. Βρίσκεται στον οργανισμό των ασθενών και πολεμάμε να τον ξεριζώσουμε. Χρειαζόμαστε μέσα. Επάρκεια σε προσωπικό και προστατευτικό υγειονομικό υλικό», αναφέρουν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή tvxs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here