Καταδίκη Ολυμπιακού από τον ανακριτή διαφθοράς!

0
328

Μία πολύ ενδιαφέρουσα απόφαση που αφορά έμμεσα και την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο έλαβε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο δικαίωσε τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, σε μήνυση που είχε καταθέσει κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Όπως αποκαλύπτει το αθλητικό σάιτ sdna.gr και ο δημοσιογράφος Άρης Ασβεστάς, ο ειδικός ανακριτής Διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, που είχε απαγγείλει κατηγορίες σε 35 πρόσωπά (ανάμεσα στα οποία ο Βαγγέλης Μαρινάκης) για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» τον Ιούνιο του 2015, είχε καταθέσει μήνυση κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός για αδικοπραξία μετά συκοφαντικής δυσφήμισης, αντιδρώντας σε μία ανακοίνωση του Ολυμπιακού που τον χαρακτήριζε «σκευωρό».

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε καταδικαστική απόφαση για τον Ολυμπιακό, αποδεχόμενο πλήρως τις θέσεις του Γιώργου Ανδρεάδη.

Η επίμαχη ανακοίνωση- διαρροή της ΠΑΕ Ολυμπιακός, είχε δοθεί στη δημοσιότητα μετά από έναν αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ στις 13 Φεβρουαρίου 2016 στο ΟΑΚΑ και δημοσιεύτηκε σε μεγάλη μερίδα αθλητικών ΜΜΕ. 

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός υποστήριζε ότι «απόψε είδαμε από τον διαιτητή Καλογερόπουλο το στήσιμο της πραγματικής εγκληματικής οργάνωσης. Αποβολή φάντασμα, πέναλτι και δεύτερη αποβολή φάντασμα. 

Πού είναι απόψε οι κύριοι Κορέας, Ανδρεάδης και Σιμιτζόγλου; Πού είναι ο ψηλός Παναθηναϊκάκιας Εισαγγελέας; Όλοι αυτοί τα τελευταία τέσσερα χρόνια συμμετείχαν στη μεγάλη σκευωρία κατά του Ολυμπιακού και του προέδρου μας και τώρα προφανώς χαίρονται για όσα έγιναν και μάλλον θα κοιμηθούν ήσυχοι».

Όπως συνεχίζει το ρεπορτάζ του sdna.gr, κατά τη διάρκεια της δίκης οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού ισχυρίστηκαν ότι η ΠΑΕ δεν είχε καμία σχέση με τη συγκεκριμένη διαρροή, ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε αυτόν τον ισχυρισμό. «απόφαση-σταθμό, που θα προκαλέσει μεγάλη αίσθηση, όχι μόνο στο δικαστικό χώρο, αλλά και στον πολύπαθο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, που εδώ και ένα χρόνο περιμένει να μάθει από το Συμβούλιο Εφετών ποιοι – επιτέλους – θα καθίσουν στο σκαμνί για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», καταλήγει το ρεπορτάζ.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here