Καταδικάστηκε και άλλος Υπουργός του Σημίτη! Ακούτε κύριε Μητσοτάκη;

0
354

Η πιο διεφθαρμένη Κυβέρνηση στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας!

Σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή, καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην βουλευτής Σερρών και υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ανθόπουλος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η υπόθεση αφορά τη μεσολάβηση του πρώην υφυπουργού την περίοδο 2002-2005 προκειμένου εταιρία καπνού στην Καβάλα να λάβει τοκογλυφικό δάνειο από εταιρία των συγκατηγορουμένων του Ανθόπουλου, συνολικού ποσού 17,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα χρήματα καλύπτονταν με πλαστά παραστατικά αγοραπωλησιών καπνού. Ο πρώην υπουργός θα έπαιρνε το 10% του ποσού του κάθε τιμολογίου για τη μεσολάβηση του.
Ο πρώην υπουργός κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία 4-1 μετά από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία που διήρκησε 32 συνεδριάσεις.

Με την ίδια απόφαση καταδικάστηκαν και οι συγκατηγορούμενοι του σε 3 έτη φυλάκιση με αναστολή, επίσης για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο κατηγορούμενοι είχαν παραπεμφθεί και για τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και ο πρώην υπουργός για συνέργεια στην πράξη, αλλά με την τροποποίηση του αδικήματος σε πλημμέλημα, η πράξη οδηγήθηκε σε παραγραφή, αν και το πρωτόδικο δικαστήριο είχε επιβάλει στους κατηγορούμενους για την πράξη, ποινή κάθειρξης 10 ετών…

Το πρωτόδικο δικαστήριο τους είχε καταδικάσει και για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, επιβάλλοντας τους ποινές 15ετούς κάθειρξης, αλλά είχε δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Μετά τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, οι ποινές για το ξέπλυμα έπεσαν σημαντικά, καθώς το δικαστήριο αναγνώρισε στους κατηγορούμενους τρία ελαφρυντικά, του προτέρου σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της επί μακρό διάστημα διάρκειας της δίκης.

Από κάθειρξη 10 ετών οι ποινές έπεσαν στα 3 και 2 έτη φυλάκιση με αναστολή αντιστοίχως για τους δύο συγκατηγορούμενους και τον πρώην υφυπουργό Εθνική Οικονομίας και Παιδείας του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: newsbreak.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here