Καταιγιστικές εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis: Ποιοι πολιτικοί παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη – Σίγουρες οι προφυλακίσεις.

0
459

Ολοκληρώνεται η δικαστική έρευνα, παρά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς από παράκεντρα εξουσίας – Κατηγορίες για δωροδοκία σε τρεις πολιτικούς……..

ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ των προστατευόμενων μαρτύρων σε συνδυασμό με μια σειρά στοιχείων που έχουν περιέλθει στα χέρια της Δικαιοσύνης οδηγούν στην παραπομπή τριών πολιτικών για το σκάνδαλο της NOVARTIS.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από αξιόπιστες δικαστικές πηγές, οι τρεις πολιτικοί αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες να κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτοι για τα κακουργήματα της παθητικής δωροδοκίας και το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να πυροδοτήσει μετωπική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Ήδη οι δικαστές που χειρίζονται το σκάνδαλο της NOVARTIS βρίσκονται αντιμέτωποι με ισχυρές πιέσεις από παράκεντρα εξουσίας τα οποία με απειλές και εκβιασμούς επιχειρούν να εξασφαλίσουν ασυλία στους πολιτικούς που εμπλέκονται στο γιγαντιαίο σκάνδαλο.

Βέβαια οι δικαστές δεν απειλούνται, δεν εκβιάζονται και δεν χειραγωγούνται.

Είναι αποφασισμένοι να διερευνήσουν μέχρι το τέλος το γιγαντιαίο σκάνδαλο με τον πολυεθνικό φαρμακευτικό κολοσσό που φέσωσε το Δημόσιο με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων που επετύγχανε με το λάδωμα πολιτικών και άλλων κρατικών αξιωματούχων.

Ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες έκαψε στην κυριολεξία τους τρεις πολιτικούς με δύο καταθέσεις φωτιά στην αμερικανική και την ελληνική Δικαιοσύνη.

Περιγράφει με ακρίβεια συγκλονιστικές λεπτομέρειες από το πάρτι με τις μίζες και τις μεθόδους που ακολουθούσε η NOVARTIS για να υπέρ-τιμολογήσει τις τιμές των φαρμάκων και να ενισχύσει το μερίδιο της στην ελληνική αγορά.

Με το λάδωμα του πολιτικού συστήματος και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στις τιμολογήσεις των φαρμάκων η NOVARTIS λεηλατούσε δεκάδες άλλες χώρες αφού οι τιμές των φαρμάκων στην Ελλάδα ήταν δείκτης που καθόριζε την τιμολόγηση σε περισσότερες από είκοσι χώρες.

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες τεκμηριώνουν με ακρίβεια τα όσα έχουν καταθέσει στη Δικαιοσύνη. Στην κατεύθυνση αυτή έχουν υποδείξει λογαριασμούς, συναντήσεις και τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν με τους εμπλεκόμενους.

Στα χέρια της Δικαιοσύνης βρίσκεται ηχητικό υλικό από συνομιλίες αλλά και μια σειρά λογαριασμών που χρησιμοποιήθηκαν από παρένθετα πρόσωπα για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την απαγγελία κατηγοριών θα υπάρξουν και προφυλακίσεις για κατηγορούμενους που θεωρούνται ύποπτοι φυγής.

Καλά πληροφορημένη πηγή θεωρεί βέβαιη την προφυλάκιση δύο κορυφαίων στελεχών της NOVARTIS οι οποίοι διαθέτουν μεγάλα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό και λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους.

Πηγή: Kontranews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here