Καταρρέει ο Μητσοτάκης-Προς τη ντροπιαστική Δεύτερη Θέση οδεύει η Νέα Δημοκρατία!

0
250

Οι πληροφορίες μας δεν επιδέχονται αμφισβήτησης: Οι επόμενες δημοσκοπήσεις θα πρέπει να…μαγειρευτούν πολύ καλά για να δώσουν έστω και οριακό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία.

Όπερ σημαίνει ότι το κυβερνών κόμμα όχι απλά καταρρέει αλλά κάνει και πάταγο με την πτώση του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν έρθει στα χέρια τους μετρήσεις της κοινής γνώμης, τώρα που ο κόσμος αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει με τους λογαριασμούς ρεύματος και με τις αυξήσεις στο σούπερ μάρκετ.

Και όχι μόνο μαυρίζει τον Μητσοτάκη, αλλά είναι τόσο δυναμική η απάντηση που δίνει ώστε θα εκπλαγούν πολλοί στη ΝΔ από τα αποτελέσματα των μετρήσεων αυτών.

Τους τα λέγαμε και δεν το πίστευαν. Η ΝΔ χάνει τόσο γρήγορα τη δυναμική του 2019, χάνει τόσο γρήγορα δυνάμεις που δεν αποκλείει πλέον κανείς να είναι και… Δεύτερο κόμμα όταν γίνουν εκλογές.

Παρόλο που δεν εντυπωσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα ποσοστά του. Δεν έχουμε, μέχρι στιγμής, κανένα έντονο ρεύμα Τσίπρα που να σαρώνει την κοινωνία.

Έχουμε όμως ένα αντί-νέο-δημοκρατικό ό ή μάλλον ένα αντί-μητσοτακικό ρεύμα που παρασύρει τα πάντα. Ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ μένει σε ποσοστά της τάξης του 23-25% η Νέα Δημοκρατία πέφτει και κάτω από αυτά.

Που πάνε οι ψήφοι; Κυρίως στα δεξιά της δεξιάς κόμματα, με άνοδο Βελόπουλου και Κασιδιάρη αλλά και με ενίσχυση της συμμαχίας Φαήλου Κρανιδιώτη, Κων. Μπογδάνου και Θ. Τζήμερου.

Πηγαίνουν επίσης στη δεξαμενή των αναποφάσιστων αλλά και στον Νίκο Ανδρουλάκη. Ουσιαστικά, όμως, χάνονται από τη Νέα Δημοκρατία, μόλις 2,5 χρόνια από μια πανηγυρική άνοδο στην εξουσία.

Τα τραγικά λάθη που έχει κάνει τόσο στη διαχείριση της πανδημίας, όσο κυρίως στην οικονομία είναι πλέον εμφανή.

Οι λογαριασμοί του ρεύματος και του φυσικού αερίου έρχονται να «αποτελειώσουν» έναν πρωθυπουργό που αδυνατεί να πάρει αποφάσεις και περιμένει την…Ευρώπη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και 20 μέρες…ψάχνουν τα υπερκέρδη των εταιρειών παραγωγής ενέργειας για να τα φορολογήσουν και δεν τα βρίσκουν.

Ανακάλυψαν δε ξανά τις γεωτρήσεις που είχαν εγκαταλείψει. Γεωτρήσεις που ακόμη κι αν έχουν θετικό αποτέλεσμα δεν θα μπορέσουν να προσφέρουν στον Ελληνικό λαό πριν από μια πενταετία.

Κουτόχορτο μοιράζουν δηλαδή και πιστεύουν ότι ο κόσμος θα τσιμπήσει και θα τους ξαναψηφίσει.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι από το Σάββατο ξεκινά Γολγοθάς για δεκάδες βουλευτές της ΝΔ που θα πρέπει να πάνε στην ιδιαίτερη πατρίδα τους για το Πάσχα. Ψηφοφόροι της ΝΔ τους περιμένουν στη…γωνία με τους λογαριασμούς στο χέρι και τους λένε να πληρώσουν αυτοί.

Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη σε βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος συνάντησε Ηγούμενο μοναστηριού και αυτός του έδωσε τον λογαριασμό ρεύματος ύψους 10.000 ευρώ και του είπε να το πληρώσει η κυβέρνηση. Και τώρα ο βουλευτής ψάχνει να βρει χορηγούς ή να κάνει διακανονισμούς.

Το γράψαμε σε πρόσφατο άρθρο. Ο χαμός που γίνεται με την ενέργεια και με τα είδη πρώτης ανάγκης είναι τόσο μεγάλος που διαλύει την Κοινωνική συνοχή. Αλλά στην κυβέρνηση δεν έχουν πάρει χαμπάρι ή κάνουν κινήσεις απλής διαχείρισης της κατάστασης.

Κάνουν και κάτι άλλο. Ψάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους και Ιφιγένειες προκειμένου να βγει από το κάδρο το Μαξίμου.

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, υπό το βάρος των καταστροφικών δημοσκοπήσεων να προχωρήσει ο Μητσοτάκης σε ανασχηματισμό και καρατόμηση υπουργών και υφυπουργών, προκειμένου να ρίξει σε αυτούς το βάρος της δικής του αποτυχίας.

Είναι αυτό που ισχύει παντού: Να διασωθεί ο αρχηγός και το περιβάλλον, ακόμη κι αν χρειαστεί να θυσιαστούν στρατηγοί, λοχαγοί ή και στρατιώτες.

Πάντως, ενδεικτικό της διαχειριστικής τους ανεπάρκειας είναι και οι ανακοινώσεις περί άρσης των μέτρων κατά της πανδημίας.

Στην κυβέρνηση θέλουν σώνει και καλά να δείξουν ότι η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα και ο τουρισμός θα πάει καλά. Όταν, όμως, έχεις 50 νεκρούς κατά μέσο όρο την ημέρα, ασφαλώς το πρόβλημα παραμένει, έστω κι αν κάποιοι θέλουν να το βγάλουν από το ημερήσιο δελτίο.

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μας για πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού με τη ΝΔ να καταρρέει κι ενδεχομένως να είναι και δεύτερο κόμμα μέχρι το καλοκαίρι, τότε θα αλλάξουν πολλά στη χώρα. Και θα αρχίσουν να τρώγονται και μέσα στη Νέα Δημοκρατία.

Προς το παρόν προσπαθούν να βρουν τρόπους να γλιτώσουν τη…Σταύρωση των βουλευτών και στελεχών στην επαρχία από αγανακτισμένους πολίτες, ψηφοφόρους και μη της ΝΔ.

Υ.Γ. Πόσο θα αντέξει η Νέα Δημοκρατία;

Πόσο θα αντέξει η Νέα Δημοκρατία; - antinews.gr

Ληξιπρόθεσμα χρέη 1,7 δις ευρώ τον Φεβρουάριο, αύξηση πάνω από 77% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Στο δίμηνο του 2022 οι απλήρωτοι φόροι ανήλθαν σε πάνω από 2,5 δις. ευρώ.

Ένα νέο κύμα «δεν πληρώνω φόρους» εμφανίζεται απειλητικό. Κι αυτή τη φορά δεν είναι ιδεολογικό το ζήτημα. Δεν τους έχει βάλει κανένας ΣΥΡΙΖΑ και κανένας Τσίπρας να μην πληρώνουν.

Αυτή τη φορά είναι η ανάγκη που έχουν τα περισσότερα νοικοκυριά να καλύψουν βασικές ανάγκες κι ας μην πληρώνουν φόρους.

Πόσο τυχαίο είναι ότι η έκρηξη αυτή σημειώθηκε τον συγκεκριμένο μήνα; Και πόσο τυχαίο είναι ότι το σοκ στα χρέη κρατάει δύο μήνες κι έρχονται και χειρότερα;

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here