Κατασχέσεις 2 εκ. σε βάρος δύο πρώην υπουργών!

0
196

Την κατάσχεση 1.800.000 ευρώ από τον λογαριασμό πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και άλλα 150.000 ευρώ από λογαριασμό υπουργού της ΝΔ αποφάσισε το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς τα δύο αυτά πολιτικά πρόσωπα δεν μπορούσαν να τα δικαιολογήσουν στα «πόθεν έσχες».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πρώην υπουργοί, από τους λογαριασμούς των οποίων θα γίνουν οι κατασχέσεις, είναι ο Γιάννης Ανθόπουλος και ο Αριστείδης Τσιπλάκος!

Γιάννης Ανθόπουλος.

Επιπλέον η Επιτροπή έλαβε απόφαση στην συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας να ασχοληθεί με τα προβλήματα, που προέκυψαν από τον αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου και του συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου.

Συνολικά 11 πρώην βουλευτές αλλά και οικονομικοί υπεύθυνοι κομμάτων παραπέμπονται στους οικονομικούς εισαγγελείς για φορολογικές εκκρεμότητες.

Επιπλέον οκτώ άτομα παραπέμπονται επειδή δεν είχαν καταθέσει καθόλου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, μεταξύ αυτών ένας πρώην βουλευτής αλλά και ένας εν ενεργεία βουλευτής που κατέθεσε δήλωση εκπρόθεσμα.

Αριστείδης Τσιπλάκος.

Παράλληλα κατά προτεραιότητα συνεχίζεται ο έλεγχος της δήλωσης του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, ενώ απαλλάχθηκε ο πρώην βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης για την υπόθεση της εταιρείας στην Κύπρο με την οποία είχε οικονομική συνεργασία.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here