Κατηγορώ ΣΥΡΙΖΑ για τους μετακλητούς Μητσοτάκη μετά το πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.».

0
405

Αντίδραση από την αξιωματική αντιπολίτευση μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας μας για το ρεκόρ δεκαετίας σε αριθμό μετακλητών από την παρούσα κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι αντί για «επιτελικό» έχει δημιουργήσει «πελατειακό» κράτος και καταγγέλλει την τακτοποίηση «γαλάζιων παιδιών» παρά την εξάπλωση της πανδημίας και τα ιστορικά επίπεδα ύφεσης της οικονομίας.

Την ώρα που η πανδημία καλπάζει και η οικονομία βρίσκεται σε ιστορικά επίπεδα ύφεσης, η τακτοποίηση “γαλάζιων παιδιών” και κολλητών σε θέσεις μετακλητών με βαρύ δημοσιονομικό τίμημα δεν έχει τέλος.

Όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών η κυβέρνηση έχει φτάσει να συντηρεί 2.965 μετακλητούς, κάτι που αποτελεί ρεκόρ δεκαετίας. Το κόστος, μάλιστα, των «γαλάζιων παιδιών» αποτιμάται στα 65 εκατ. ευρώ.

Η ιστορία θα γράψει ότι επί Μητσοτάκη το κόστος της συντήρησης των Γενικών Γραμματειών που υπάγονται στον ίδιο τον πρωθυπουργό προσωπικά έχει αυξηθεί κατά 236%.

Η Δημόσια Διοίκηση έχει υποφέρει πολλά από τον κ. Μητσοτάκη. Όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι δημόσιοι υπάλληλοι τον θυμούνται ως τον υπουργό των απολύσεων. Τώρα γίνεται ο πρωθυπουργός που με παλαιοκομματικές πρακτικές γυρίζει τον δημόσιο τομέα δεκαετίες πίσω.

Πλέον οι Έλληνες πολίτες καταλαβαίνουν πως όταν ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε για «επιτελικό» κράτος εννοούσε «πελατειακό», και τίποτα περισσότερο.

Το χθεσινό ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.»

Σημειώνεται ότι στη χθεσινή πρωτοσέλιδη αποκάλυψη της εφημερίδας μας καταγράφεται ότι ο αριθμός των μετακλητών έφτασε τους 2.965 μέχρι τον Οκτώβριο με το ετήσιο κόστος μισθοδοσίας να είναι στα 65 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα αναφέρεται ότι το κόστος των γενικών γραμματειών που υπάγονται στον πρωθυπουργό έχει αυξηθεί κατά 265%!

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ: Νέο ρεκόρ 10ετίας στο βόλεμα ημετέρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here