Κατρούγκαλος: Πολιτική ευθύνη του Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων.

0
222

Όποιος παρακολουθούσε τον Θανάση Κουκάκη επιχείρησε να μολύνει και το τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη δεδομένου ότι ο σύνδεσμος ήταν κοινός και στις δύο περιπτώσεις…

Καταπέλτης ο Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τις αποκαλύψεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων και ιδιαίτερα του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τομεάρχης Εξωτερικών καταλογίζει ακέραια την πολιτική ευθύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα επισημαίνει ότι η Κυβέρνηση συνέχισε και σήμερα την προσπάθεια συγκάλυψης των πολύ πραγματικών ευθυνών της για το φαινόμενο αυτό των πολλαπλών παρακολουθήσεων.

Στη δήλωσή του τονίζει ότι «παρ όλα αυτά υπάρχουν ισχυρά στοιχεία που την συνδέουν με αυτήν, ενδεικτικά αναφέρω στοιχεία γνωστά και πριν τη συνεδρίαση της επιτροπής, όπως 3 εκθέσεις του Δεκεμβρίου 2021 της Google, της Facebook, του πιο γνωστού εργαστηρίου του πανεπιστημίου του Τορόντο για αυτά τα θέματα που αποδίδουν τις υποκλοπές με χρήση του λογισμικού «Aρπακτικό» (Predator) σε επί λέξει «φορείς με κυβερνητική στήριξη στην Ελλάδα» τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει:

«Η πολιτική ευθύνη είναι αποκλειστικά του Πρωθυπουργού ο οποίος από την αρχή της διακυβέρνησής του επέλεξε να υπαγάγει την ΕΥΠ στην δική του εποπτεία αλλάζοντας το νομοθετικό πλαίσιο για τον διοικητή της ώστε να τοποθετήσει δικό του ανθρώπου που δεν είχε τα τυπικά προσόντα, δημιουργώντας στη συνέχεια στεγανό μηχανισμό στο εσωτερικό της ΕΥΠ με ειδικό λογαριασμό με δικό του ΑΦΜ να λειτουργεί ως ΕΥΠ στο πλαίσιο της ΕΥΠ, αλλάζοντας τον τρόπο πρόσληψης σε αυτήν, αλλάζοντας το νομικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο ήταν υποχρεωμένη ανεξάρτητη αρχή η αρμόδια για τις παρακολουθήσεις να ενημερώνει ότι παρακολουθεί».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος τονίζει επίσης ότι:

«Από τα στοιχεία δε που είναι δημόσια προκύπτει σαφώς ότι όποιος παρακολούθησε και μόλυνε το τηλέφωνο του δημοσιογράφου κ. Κουκάκη για τον οποίο η ΕΥΠ είχε ζητήσει να παρακολουθείται με βάση τη νόμιμη διαδικασία και να διακόψει στη συνέχεια όταν ο τελευταίος διαμαρτυρήθηκε στην ΑΔΑΕ, είναι ο ίδιος ο οποίος επιχείρησε να μολύνει και το τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη δεδομένου ότι ο σύνδεσμος ήταν κοινός και στις δύο περιπτώσεις».

«Από την πλευρά μας δεν θα αφήσουμε το μέγα αυτό θέμα για τη Δημοκρατία να περάσει έτσι. Ήδη καταθέσαμε τροπολογία η οποία επαναφέρει και ενισχύει τις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ και προφανώς θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο που προβλέπεται από το Σύνταγμά μας και τον κανονισμό της Βουλής για να χυθεί άπλετο φως σε μία υπόθεση που αφορά την ποιότητα της Δημοκρατίας»…καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here