ΚΕΡΑΥΝΟΣ Φαλτσιανί: Ο Παπανδρέου υπέκυψε το 2011 στις πιέσεις και τους εκβιασμούς του Σαρκοζί!!

0
186

Ο Ερβέ Φαλσιανί εκτιμά πως ο Γιώργος Παπανδρέου έφερε την τρόικα στην Ελλάδα δεχόμενος εκβιασμούς για να μην αποκαλυφθεί ότι η μητέρα του είχε βγάλει παράνομα μεγάλο χρηματικό ποσό στο εξωτερικό.

Αυτή η εκτίμηση που θα προκαλέσει αναμφισβήτητα…..τριγμούς, γίνεται σε βιβλίο του που κυκλοφορεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Το πρώην στέλεχος της τράπεζας HSBC, που αποκάλυψε τη «λίστα Λαγκάρντ», αναφέρει πως η Μαργαρίτα Παπανδρέου διατηρούσε λογαριασμό με 500 εκατ. ευρώ στην HSBC.

Ο σκοπός αγιάζει την…..λίστα

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «Corrierre della Sera», που προ-δημοσιεύει αποσπάσματα του βιβλίου, η λίστα των χρυσών καταθετών της τράπεζας χρησιμοποιήθηκε για να επιβληθούν πολιτικές λιτότητας.

«Το 2011 η καθοδήγηση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη διάσωση της Ελλάδας είχε ανατεθεί στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος είχε αυτή τη λίστα και, γνωρίζοντας τα ονόματα, μπορούσε να ασκήσει πίεση στον Παπανδρέου»…..αναφέρει ο Φαλσιανί.

Στο συγκεκριμένο βιβλίο, που έχει τίτλο «La cassaforte degli evasore» (σ.σ. «Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων»), το οποίο συνέγραψε με τον δημοσιογράφο της ιταλικής οικονομικής εφημερίδας «Sole 24 Ore», Άντζελο Μινκούτσι, αναφέρει ένα ακόμη όνομα από το «μέτωπο του Νότου»: «Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ισπανία, ο Εμίλιο Μποτίν από το Banco Santander (σ.σ. της οποίας ήταν ιδιοκτήτης ως τον θάνατό του τον περασμένο Σεπτέμβριο), ήταν ένας από τους πελάτες της HSBC στη Γενεύη».

Το who is who του Φαλστιανί

Ο 44χρονος Φαλσιανί, ο οποίος καταζητείται από τις ελβετικές αρχές, μεγάλωσε στο Μονακό και προσελήφθη ως αναλυτής συστημάτων υπολογιστών σε εκεί υποκατάστημα της HSBC το 2000.

Ο Φαλσιανί ξεσκέπασε το σκάνδαλο της HSBC και έγινε σύμβουλος των Podemos για τη φοροδιαφυγή.

Έξι χρόνια αργότερα μετατέθηκε στην HSBC Γενεύης όπου την διετία 2006-7 συγκέντρωσε οικονομικά στοιχεία για περισσότερους από 106.000 πελάτες της τράπεζας από τουλάχιστον 200 χώρες που διατηρούσαν 300.000 και πλέον ιδιωτικούς λογαριασμούς.

Τον Δεκέμβριο του 2008 οι Ελβετικές Αρχές τον κάλεσαν για να τον ανακρίνουν και τότε ο Φαλσιανί κατέφυγε με την σύζυγο και τα δυο παιδιά τους στη Γαλλία.

Εκεί «κατέβασε» εμπιστευτικές πληροφορίες από τους λογαριασμούς της HSBC σε πέντε δισκέτες τις οποίες παρέδωσε στις γαλλικές αρχές, οι οποίες ωστόσο δεν μπορούν να τον εκδώσουν στην Ελβετία κι αυτό γιατί ο νόμος απαγορεύει την έκδοση γάλλων πολιτών.

Η γαλλική κυβέρνηση, μέσω της τότε υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, μοιράστηκε τις πληροφορίες με άλλες κυβερνήσεις μεταξύ των οποίων η Ελληνική… Εξ ου και η μετονομασία της «Λίστας Φαλτσιανί» σε «Λίστα Λαγκάρντ»!!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Οι «εκβιαζόμενοι» πολιτικοί που σταύρωσαν / κατέστρεψαν την πατρίδα μας…..θα πρέπει να δικαστούν για εσχάτη προδοσία ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας Corriere Della Sera κάνοντας κλικ πάνω στην κάθε φωτό ξεχωριστά:

{joomplucat:121 limit=2}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here