Κηφισιά: Νέο ένταλμα για την «μαφία φαρμάκων»

0
293

Αναβολικά και πολύτιμους λίθους εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία στο σπίτι ενός από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση παράνομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων στην Κηφισιά.

Πρόκειται για τον 36χρονο γιο αρχηγικού μέλους της οργάνωσης και υπευθύνου για την αποθήκευση και εξαγωγή των κλεμμένων φαρμάκων σε χώρες του εξωτερικού.

Στο σπίτι της οδού Λύρα στην Κηφισιά, αστυνομικοί εντόπισαν 5 χαρτοκιβώτια με αναβολικά σκευάσματα καθώς και 268 πολύτιμους λίθους, η συνολική αξία των οποίων δεν είχε μέχρι χθες υπολογιστεί.

Ο 36χρονος συνελήφθη και χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, αντιμετωπίζοντας δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για κατοχή αναβολικών.

Ταυτόχρονα, πάντως, η ανακρίτρια που χειρίζεται την «κύρια» υπόθεση των φαρμάκων εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. 

Σύμφωνα με την υπεράσπιση, το ένταλμα εκδόθηκε με αφορμή χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι και αφορούν τη διακίνηση των κλεμμένων, από τα δημόσια νοσοκομεία και φαρμακεία, αντικαρκινικών σκευασμάτων. Ο 36χρονος επρόκειτο να λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη.

Ο νέος γύρος ερευνών για την πολύκροτη υπόθεση ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης 17/05/2018. 

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησε εφόδους σε μία αποθήκη στην Πεύκη και δύο σπίτια στην Κηφισιά, που φέρονται να ανήκουν σε ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και τον γιο του.
Ο λόγος για τον 64χρονο Μ.Β., αρχηγικό μέλος του δεύτερου «πυρήνα» της οργάνωσης και υπευθύνου για την αποθήκευση και εξαγωγή των κλεμμένων φαρμάκων σε χώρες του εξωτερικού.

Στην αποθήκη στην Πεύκη βρέθηκαν 6 μεγάλα χαρτοκιβώτια με αναβολικά χάπια και άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Αντίστοιχα, στα δύο σπίτια στην Κηφισιά που συνδέονται με τον 64χρονο και τον γιο του, 36 ετών, οι αστυνομικοί βρήκαν άλλες πέντε κούτες με αναβολικά και σε χρηματοκιβώτιο 268 πολύτιμους λίθους, όπως ζαφείρια, ρουμπίνια κ.ά. 

Ο 64χρονος εμφανίζεται ως σκιώδης ιδιοκτήτης μιας φαρμακαποθήκης στη λεωφόρο Συγγρού, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον γιο του.

Στο πλαίσιο της αρχικής έρευνας, στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας είχαν ερευνήσει τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη λεωφόρο Συγγρού και είχαν βρει 19.750 ευρώ σε μετρητά. 

Για την παράνομη διακίνηση των αντικαρκινικών σκευασμάτων συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα και μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή προφυλακιστέα κρίθηκαν επτά. 

Ο 64χρονος δεν προφυλακίστηκε, καθώς προσκόμισε στον ανακριτή έγγραφα σύμφωνα με τα οποία έχει ποσοστό αναπηρίας πάνω από 75%!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here