Κλήση σε απολογία ως ύποπτοι, η κ. Δούρου και η δήμαρχος Μάνδρας για τις πλημμύρες.

0
658

Κλήσεις σε ανωμοτί κατάθεση σε τουλάχιστον δέκα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων η περιφερειάρχης Αττικής, η δήμαρχος Μάνδρας και στελέχη φορέων του Δημοσίου, για τη διάπραξη τεσσάρων πλημμεληματικού βαθμού αδικημάτων για τις πολύνεκρες πλημμύρες στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017, απέστειλε η αρμόδια εισαγγελέας.

Οι κλήσεις σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου αφορούν την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της πρόκλησης πλημμύρας από αμέλεια, ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, σωματικών βλαβών και παραβίασης κανόνων οικοδομικής και εστάλησαν με παραγγελία της εισαγγελέως Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής. 

Στα πρόσωπα από τα οποία ζητούνται εξηγήσεις περιλαμβάνονται η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η δήμαρχος Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκη, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιοι υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Μάνδρας, οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δασαρχείου Αιγάλεω, αλλά και των Πολεοδομιών Αιγάλεω Ελευσίνας. 

Η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση ολοκληρώνεται μετά τις εξηγήσεις των κληθέντων ως υπόπτων και το επόμενο βήμα θα είναι να κριθεί η περαιτέρω ποινική πορεία της υπόθεσης, και αν και σε βάρος ποιων θα ασκηθούν ποινικές διώξεις. 

Αν και τα αδικήματα που ερευνά η εισαγγελέας είναι σε βαθμό πλημμελήματος, εάν τελικά απαγγελθούν κατηγορίες, η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε ανακριτή λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και της συρροής των αδικημάτων. 

Την υπόθεση χειρίστηκε, υπό την εποπτεία της κ. Παπαγεωργακοπούλου, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και η δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία λίγο πριν τις 15 Σεπτέμβρη. 

Η εισαγγελέας ολοκλήρωσε τη μελέτη της ογκωδέστατος δικογραφίας καθώς και του πορίσματος των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που είχε στα χέρια της από το καλοκαίρι. Στο πόρισμα τους, οι ελεγκτές διαπιστώνουν δεκάδες παραβάσεις του νόμου και παραλείψεις ενεργειών, όπως η καταπάτηση ρεμάτων και η αυθαίρετη δόμηση μέσα σε αυτά από τον Δήμο Μάνδρας και ιδιώτες. 

Καταγράφονται, συγκεκριμένα, 39 αυθαίρετες κατασκευές εντός ρεμάτων, μεταξύ των οποίων δημοτικό αμαξοστάσιο, κέντρο διασκέδασης, βενζινάδικα, γήπεδο, κατοικίες και αποθήκες. Καταλογίζονται σοβαρότατες ευθύνες τόσο στις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολεοδομίας Ελευσίνας, όσο και στο Δασαρχείο Αιγάλεω, το οποίο, σύμφωνα με τους ελεγκτές, καθυστέρησε τρία χρόνια να αποφανθεί αν είναι δασικές ή όχι περιοχές όπου έπρεπε να γίνουν έγκαιρα αντιπλημμυρικά έργα. 

Τι δηλώνει η Ρένα Δούρου 

Με αφορμή την κλήση της από την Εισαγγελία για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα τον περασμένο Νοέμβριο φέτος η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου δήλωσε: 

«Είναι γνωστό ότι η ίδια προσήλθα πρώτη τον περασμένο Νοέμβριο στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κα Ξένη Δημητρίου, και κατέθεσα αναφορά για την πλήρη διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας. 

Στόχος ήταν, όπως είχα δηλώσει τότε, να μπει τέλος στην κουλτούρα της ατιμωρησίας και της ανευθυνότητας. Όπως και τότε έτσι και τώρα είμαι έτοιμη να συμβάλλω με κάθε μέσο στο έργο της Δικαιοσύνης».

Για να μην ξεχνάμε το «επιστημονικής φαντασίας» έργο της ΠΑΣΟΚας Δημάρχου κ. Ιωάννας Κριεκούκη δείτε τα παρακάτω ρεπορτάζ:

Υ.Γ. Η Δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη ήταν στον…..Μαρινάκη!!

Υ.Γ.1. Η Δήμαρχος Μάνδρας «Δεν θα κάνουμε αντιπλημμυρικά έργα επειδή βρέχει μια φορά στα 30 χρόνια»!!…..της Αντιγόνης Μιχοπούλου.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here