Κλείνει η ΕΡΤ!

0
550

Το κλείσιμο της ΕΡΤ αποφάσισε η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αρμόδιος υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου.

Η ΕΡΤ θα σταματήσει τη λειτουργία της μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος από σήμερα 11/06/2013 το βράδυ, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν. Όσοι από τους εργαζόμενους το επιθυμούν θα μπορούν να προσληφθούν στο νέο φορέα.

Όπως σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί άμεσα. Επίσης, πρόσθεσε πως θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος δημόσιος οργανισμός ο οποίος δεν θα είναι κομματικός. 

Στη μαγνητοσκοπημένη δήλωσή του ο κ. Κεδίκογλου τόνισε μεταξύ άλλων πως «σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός υποφέρει δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής για ιερές αγελάδες».

Και σημείωσε πως η ΕΡΤ είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και σπατάλης, την οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός. Υπογράμμισε πως έχει τριπλάσιο κόστος από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Μίλησε για καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων, ενώ τόνισε πως υπάρχει καθεστώς προνομίων για εργαζόμενους.

Αναφέρθηκε σε τεράστιο κόστος των εξωτερικών μεταδόσεων, «το οποίο έχουν επιβάλει απαρχαιωμένα μοντέλα» αλλά και στο γεγονός ότι συντηρείται ένα περιοδικό χωρίς αναγνώστες. «Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε ένα σκάνδαλο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό βίντεο….

{videobox}h46UwF9tfAs#action=share{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here