Κλειστές τράπεζες μέχρι τις 6η Ιουλίου 2015, με όριο ανάληψης στα 60,00 ευρώ!

0
236

Μια ιστορική απόφαση πήρε το «Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας» το οποίο προτείνει να παραμείνουν κλειστές οι Ελληνικές Τράπεζες, μέχρι τις 6η Ιουλίου 2015.

Πρόκειται για έκτακτα προληπτικά μέτρα προκειμένου: 

(1) να προστατευτεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα,

(2) να προστατευτούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες οι οποίοι θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με ένα κύμα χιλιάδων πολιτών που θα έτρεχαν στα γκισέ για να σηκώσουν ότι χρήματα έχουν μείνει στους λογαριασμούς τους.

Το όριο αναλήψεων από τα ΑΤΜ, ορίστηκε στα 60,00 ευρώ ημερησίως, ενώ όλη την εβδομάδα θα ισχύει η τραπεζική αργία.

Επίσης, οι κεφαλαιακοί έλεγχοι – capital control – ισχύουν και στις πιστωτικές κάρτες (visa ή mastercard) που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα και δεν θα έχουν ισχύ στη χώρα και στο εξωτερικό.

Από την άλλη, οι κάρτες εξωτερικού, των τουριστών, δεν εντάσσονται στον κεφαλαιακό έλεγχο, έτσι οι συναλλαγές και οι αναλήψεις θα γίνονται κανονικά.

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΕ ότι:

(1) Εξαιρούνται οι συντάξεις από τo capital control όπως προκύπτει από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης. Οι διοικήσεις των τραπεζών θα ενημερώσουν το κοινό για τον τρόπο καταβολής των συντάξεων και τα υποκαταστήματα που θα λειτουργούν για τον σκοπό αυτό και

(2) Με απόφαση της κυβέρνησης, όλα τα δημόσια μέσα μεταφοράς θα είναι δωρεάν. Δηλαδή, μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, θα εξυπηρετούν το κοινό χωρίς εισιτήριο….για όσον καιρό οι τράπεζες θα είναι κλειστές.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here