Κολυμπώντας στα σίελα…του Νίκου Παπαδογιάννη.

0
357

Όταν το ΒΒC κάλεσε τον Χάρη Θεοχάρη για να του ζητήσει κάποιου είδους εξηγήσεις, αντίκρισε ένα άβουλο πλάσμα, μαθημένο να κολυμπάει στα σίελα των Πορτοσάλτε.

Ο διάλογος που άκουσαν έκπληκτοι οι Εγγλέζοι τηλεθεατές, θετικοί και αρνητικοί, ισοδυναμεί με διεθνή διασυρμό:

Δημοσιογράφος: «Πόσα κρούσματα υπάρχουν στα 7 νησιά που επιβλήθηκε καραντίνα σε σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο;»

Υπουργός: «Δεν ξέρω ακριβώς. Μπορώ να σας απαντήσω στο μέλλον.»

Δημοσιογράφος: «Μα αν είναι λιγότερα κρούσματα τότε γιατί η Αγγλική Κυβέρνηση επέβαλε καραντίνα;»

Υπουργός: «Δεν σχολιάζω…»

Δημοσιογράφος: «Μα γιατί δε σχολιάζετε, υπουργέ;»

Υπουργός: «Δεν υπάρχει λόγος. Τις πληροφορίες τις μοιραζόμαστε μεταξύ μας οι Κυβερνήσεις.»

Όταν ξεκόλλησε από το αφράτο πρόσωπό του τις πατσαβούρες, ο φοβερός Θεοχάρης ξεμύτισε για να διαμαρτυρηθεί στο Twitter, μακριά από ενοχλητικούς ξένους (δηλαδή κανονικούς) δημοσιογράφους:

«Νιώθουμε ότι αυτή είναι μια πολύ ατυχής απόφαση και δεν δικαιολογείται από τα στοιχεία. Σας υπενθυμίζω ότι τα 20 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους είναι το όριο που έχει επιβάλει η ίδια η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και εμείς είμαστε κάπου μεταξύ 13 και 14, με πτωτική τάση»…τιτίβισε σπαραξικάρδια.

Απτόητοι από τα παραπονεμένα λόγια του Θεοχάρη, οι διεθνείς ταξιδιωτικοί οργανισμοί (TUI και σία) έσπευσαν να ακυρώσουν τα πακέτα του Σεπτέμβρη προς Ελλάδα, αφού η υποχρεωτική καραντίνα των ταξιδιωτών άμα τη επιστροφή κρίθηκε ενοχλητικός μπελάς.

Στα μισοέρημα νησιά μας, τραβάνε ότι απέμεινε από τα μαλλιά τους και αναρωτιούνται πότε θα δουν τον επόμενο Χάρι Μαγκουάιρ για να γελάσει τουλάχιστον το χειλάκι τους.

Όπως ήταν επόμενο μετά τα τριτοκοσμικά καμώματα με τα οποία η κυβέρνησή μας προσπάθησε να αναζωογονήσει τον μισοπεθαμένο τουρισμό, η Ελλάδα βγάζει όνομα όχι Ασφαλούς Προορισμού, αλλά Κοιτίδας της Ανευθυνότητας.

Όπως, άλλωστε, της αρμόζει.

Το ερώτημα της ημέρας προς τους ερίτιμους αναγνώστες μας είναι το εξής. Εσείς θα επιλέγατε για διακοπές την, αναμφισβήτητα πανέμορφη, Ελλάδα, εάν σας υποχρέωναν σε δεκαήμερη καραντίνα με την επιστροφή σας;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here