Κοντά στη Ρόδο το Oruc Reis: Σε απόσταση 16ν.μ. οι Τούρκοι-Η Αθήνα ψάχνει ακόμα «καλή θέληση στην Άγκυρα». ΕΛΑΙΟΣ!…

0
454

Στα νερά των Δωδεκανήσων πλέει τις τελευταίες ώρες το Oruc Reis πλησιάζοντας συνεχώς τη Ρόδο.

Οι Τούρκοι, στις 09:00 το πρωί του Σαββάτου βρίσκονταν σε απόσταση 16 μιλίων από το «νησί των ιπποτών», με τουρκικές φρεγάτες και κορβέτες να είναι συνεχώς κοντά του.

Κάθε του κίνηση παρακολουθείται από τον Ελληνικό Στόλο, ο οποίος έχει εντολή να ακολουθεί τα τουρκικά σκάφη σε κάθε τους ενέργεια.

Είναι προφανές πως η Τουρκία δείχνει να προετοιμάζεται για μια σοβαρή πρόκληση, η οποία αν και επιχειρήθηκε αρκετές φορές από το Μάρτιο μέχρι σήμερα, δεν ολοκληρώθηκε λόγω της άμεσης, δυναμικής και αποφασιστικής αντίδρασης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ωστόσο, παρά τις δυναμικές απαντήσεις που έχει πάρει η Άγκυρα από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, είναι δεδομένο πως δεν θα υποχωρήσει και θα συνεχίσει να προκαλεί, όχι μόνο στην περιοχή του Καστελόριζου, αλλά και σε άλλες περιοχές της ανατολικής Μεσογείου.

Δείτε πού βρίσκεται το Oruc Reis…

Φωτογραφία Σοκ: Μια ανάσα από τη Ρόδο βρίσκεται το Tουρκικό ερευνητικό και η συνοδεία του από πολεμικά πλοία.

Η φωτογραφία που ανέβασε στο προφίλ του στο facebook ο Φάνης Χατζημανώλης είναι τραβηγμένη στις 9.30 το πρωί του Σαββάτου από την περιοχή Καλλιθέα της Ρόδου.

Το τουρκικό ερευνητικό κινείται από το μεσημέρι του Σαββάτου ανατολικά της Ρόδου, με πολεμική συνοδεία ενώ το πρωί με βάση καταγραφή από τον πομπό του έφτασε στα 13 ναυτικά μίλια από το Φαληράκι-Καλλιθέα.

Κάθε κίνηση του Oruc Reis παρακολουθείται στενά από τον Eλληνικό στόλο, ο οποίος έχει εντολή να ακολουθεί  τα Tουρκικά σκάφη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here