ΚΟΝΤΡΑ Βαρουφάκη με το BBC για ανακριβές ρεπορτάζ για την Ελλάδα!

0
162

Λίγες ώρες μετά τις κοινές δηλώσεις με τον Νταισελμπλουμ στις 30/01/2015 και το ψιθύρισμα στο αυτί του Βαρουφάκη ότι «μόλις έχεις σκοτώσει την τρόικα», ο νέος Υπουργός Οικονομικών βγήκε live στο βρετανικό κανάλι BBC!

«Δεν είναι θέμα τελεσιγράφων ή ποιος θα κάνει πίσω πρώτος», είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης. «Ζητάμε λίγες εβδομάδες για να καταθέσουμε τις προτάσεις μας. Αυτές έχουν μόνο ένα στόχο. Να ελαχιστοποιήσουν το κόστος για το μέσο ευρωπαίο φορολογούμενο, όχι μόνο για τον Έλληνα».

Ο Γ. Βαρουφάκης επιτέθηκε και στην παρουσιάστρια και τους ρεπόρτερ του BBC κάνοντας λόγο για ανακριβές ρεπορτάζ από το βρετανικό δίκτυο.

«Δεν είπα ότι δεν μιλάμε με τους δανειστές. Θέλουμε συζήτηση με τους θεσμούς, Κομισιόν, ΔΝΤ και ΕΚΤ με κάθε μέλος της ευρωζώνης. Αυτό που δεν θα κάνουμε είναι προσποιούμαστε ότι ακολουθούμε ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει»…..είπε χαρακτηριστικά.

«Στη συνέντευξη ίσως θα έπρεπε να μιλήσω αγγλικά για να μην χαθείτε στη μετάφραση. Αυτό που σημείωσα είναι ότι είμαστε πρόθυμοι να βρούμε λύσεις και να έχουμε μια νέα συμφωνία με τους δανειστές.

Η τρόικα που μιλάτε έχει δυο επίπεδα: τους δανειστές μας και μια ομάδα από πολύ καλούς ανθρώπους που όμως έχουν στόχο να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα που για εμάς έχει αποτύχει εντελώς».

Όχι μόνο δεν θα ανατρέψουμε τις μεταρρυθμίσεις, θέλουμε να τις εμβαθύνουμε, να τις κάνουμε πιο εκτενείς, τόνισε, συμπληρώνοντας πως ζούμε σε μια χώρα που χρειάζεται απελπισμένα μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν τις έχει.

Τα τελευταία χρόνια δεν μεταρρυθμίζουμε, αλλά «απομεταρυθμίζουμε», υποστήριξε, σημειώνοντας πως οι μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της οικονομίας.

Απαντώντας για την ιδιωτικοποίηση των λιμένων, δήλωσε πως στηρίζει πλήρως την επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά και πως θα ήθελε να πάρει μέρος στην προσπάθεια προσέλκυσης ξένων άμεσων επενδύσεων, που έχουν παρόμοια επίπτωση στην αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας.

Όμως, οι ιδιωτικοποίησης που έχουν επιδιωχθεί τα τελευταία χρόνια γίνονται σε πολύ χαμηλές τιμές εν μέσω μιας αποπληθωριστικής κρίσης, και ουσιαστικά περιουσιακά στοιχεία που είναι δυνητικά πολύτιμα, πωλούνται για ψίχουλα, και ακόμα και αυτά τα ψίχουλα «πετιούνται» σε μια «μαύρη τρύπα» μη βιώσιμου χρέους.

{videobox}BiIO4YciewU{/videobox}

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ντροπή και αηδία από το BBC!!……δείτε πως προβαίνει σε παιδαριώδη «λάθη» πατώντας ΕΔΩ……

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here