Κορωνοϊός: Η απειλή ανά την Υφήλιο.

0
394

Οι τελευταίες εξελίξεις στη μάχη κατά του κορωνοϊού COVID-19…

Με τους φόβους να αυξάνονται εξαιτίας της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού COVID-19, και εκτός των συνόρων της ηπειρωτικής Κίνας, κράτη τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Μέση Ανατολή μπαίνουν στη «μάχη» κατά του ιού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) με ανακοίνωσή του την Δευτέρα 24/02 /20 κατέστησε σαφές πως, αν και η ραγδαία εξάπλωση του ιού τις τελευταίες μέρες αποτελεί ένα ανησυχητικό φαινόμενο, η έξαρση του κορωνοϊού δεν μπορεί ακόμη να χαρακτηριστεί ως πανδημία.

Ο ορισμός της «πανδημίας», σύμφωνα με διάφορους ειδικούς, χρησιμοποιείται όταν μια μολυσματική ασθένεια, εξαπλώνεται εύκολα, από άτομο σε άτομο, σε πολλά μέρη του κόσμου ταυτοχρόνως.

Το ποσοστό των ατόμων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό, φαίνεται να κυμαίνεται μεταξύ 1% και 2%, αν και ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι το ποσοστό θνησιμότητας δεν είναι ακόμη γνωστό.

Με τις περισσότερες λοιμώξεις του COVID-19 να συγκεντρώνονται στην Κίνα, άλλες χώρες, όπως η Νότια Κορέα, η Ιταλία και το Ιράν, πλέον βρίσκονται στην πρώτη γραμμή έναντι του ιού και οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές σημείωσαν έντονες πτώσεις, όπως αυτή του δείκτη DOW, εξαιτίας και των ανησυχιών σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις του ιού.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here