Κορωνοϊός και ιστορίες συνωμοσίας.

0
635

Αμέτρητες ιστορίες συνωμοσίας κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από τότε που ξέσπασε η κρίση του κορωνοϊού. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που αντίστοιχες θεωρίες διαδίδονται μεταξύ των ανθρώπων. Και είναι εξαιρετικά δημοφιλείς.

Θεωρία συνωμοσίας 1: Ο κορωνοϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο από την κινεζική κυβέρνηση ή σε κάποια αμερικανική στρατιωτική βάση ως βιολογικό όπλο.

Θεωρία συνωμοσίας 2: Οι Αλβανοί δεν προσβάλλονται από τον κορωνοϊό διότι έχουν εξαιρετικά ανθεκτικό ανοσοποιητικό σύστημα χάρη στο DNA τους.

Θεωρία συνωμοσίας 3: Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ έχει μια μυστηριώδη, ισχυρή αύρα που μπορεί να κρατήσει μακριά τον θανατηφόρο ιό.

Τάδε Έφη μια μελλοντολόγος στην Κρατική Βουλγαρική Τηλεόραση.

Αναρίθμητα σενάρια επιστημονικής φαντασίας κυκλοφορούν τελευταία, όχι μόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε καθιερωμένα ΜΜΕ. Άλλοτε είναι απλώς αστεία, άλλοτε όμως μπορούν να γίνουν επικίνδυνα.

H youtuber Ντάνα Άσλεϊ, με εκατοντάδες χιλιάδες followers ανά τον κόσμο, υποστήριξε επίσης δημόσια ότι ο κορωνοϊός συνδέεται με το κινεζικό τεχνολογικό δίκτυο 5G.

Με τον κορωνοϊό η CONVID-19 να μονοπωλεί εδώ και εβδομάδες τις ειδήσεις διεθνώς ήταν ίσως αναμενόμενη η έξαρση των θεωριών συνωμοσίας.

Μέχρι και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έφτιαξε ιστοσελίδα, όπου ειδικοί αποκρούουν αντίστοιχες θεωρίες, ισχυρισμούς και λανθασμένες πληροφορίες για τη θεραπεία του.

Οι θεωρίες συνομωσίες έχουν μακρά ιστορία

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here