Κρυφή Δημοσκόπηση με ΟΧΙ ευχάριστα αποτελέσματα για Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

0
507

Κορωνοϊός, Ελληνοτουρκικά και η Οικονομική κρίση που έρχεται είναι η αφετηρία της φθοράς της Κυβέρνησης Μητσοτάκη που αναμένεται να είναι ραγδαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Μυστική Δημοσκόπηση την οποία επεξεργάζεται ήδη το επιτελείο κοινοβουλευτικού κόμματος δείχνει ότι «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κλείνει στις 19 από τις 21,2 ποσοστιαίες μονάδες, που βρισκόταν πριν ένα μήνα περίπου με τη ΝΔ να πέφτει στο 37% από το 41,6% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 19% από το 20,4%.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία χάνει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα 4,6 μονάδες.

Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,5 από το 5,7%, το ΚΚΕ στο 6,1 % από 5% και η Ελληνική Λύση στο 5,5% από 3,4%. Κάτω από το 3% μετρήθηκε και πάλι το ΜέΡΑ25 το οποίο παίρνει 1,9% από 2,5%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει πλέον στο 17% από 14%.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Τα πάνω κάτω φέρνει κρυφή δημοσκόπηση στο Πολιτικό σκηνικό, ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ όπου με ανυσηχία είδαν πως τα ποσοστά όλων σχεδόν έχουν καταρρεύσει και παρά την μικρή αλλά σημαντική άνοδο που δείχνει ο ΣυΡιζΑ, δεν υπάρχει περίπτωση Αυτοδύναμης Κυβέρνησης από κανέναν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει την χαμηλών τόνων Αντιπολίτευση του, που ειδικά στο θέμα του lockdown και των σκληρών μέτρων οι πολίτες νιώθουν ότι τους έχει εγκαταλείψει στο έλεος και τις ορέξεις του Μητσοτάκη.

Μάλιστα οι πολίτες νιώθουν ότι οι βουλευτές του δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον Κουφοντίνα παρά για τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα λοιπόν της δημοσκόπησης, θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία κόμματα για να σχηματίσουν κυβέρνηση σε περίπτωση εκλογών που θα γίνουν με τον νέο νόμο χωρίς το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα και εφόσον δεν αλλάξουν τα εκλογικά δεδομένα ή οι δυναμικότητες των κομμάτων.

Ακόμη και αν η ΝΔ καταφέρει να κρατηθεί στην πρώτη θέση θα της είναι αδύνατον να σχηματίσει κυβέρνηση με άλλο μικρότερο κόμμα, χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Μάλιστα έκπληξη προκαλεί και η δυναμική του τρίτου κόμματος που τα ποσοστά του έχουν εκπληκτική ανοδική τάση. Και όταν λέμε τρίτο κόμμα δεν εννοούμε σε καμία περίπτωση το ΠΑΣΟΚ που έχει χάσει τον βηματισμό του και δεν φαίνεται να μπορεί να τον βρει με την Φώφη στην ηγεσία του.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ1: Η φθορά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει αρχίσει και γίνεται στις δημοσκοπήσεις, ακόμη και των εταιρειών της διαπλοκής.  

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκομίζει οφέλη από αυτή τη φθορά. Λογικό έως ένα σημείο όταν ο κόσμος παρακολουθεί κάτι Κυρίτσηδες, Δρίτσες και ΣΙΑ, δηλαδή περιπτώσεις που διώχνουν τους ψηφοφόρους.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να μην έχει οργανωθεί ως κόμμα εξουσίας που μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις την κυβέρνηση. Το 2021 δεν είναι 2015 που το αντιμνημονιακό ρεύμα οδηγούσε τον Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία, ενώ δεν χρειαζόταν να κάνει και πολλά.

Που πηγαίνουν λοιπόν οι ψηφοφόροι, που έχουν απογοητευτεί από τον Μητσοτάκη;

Τα στοιχεία δείχνουν πως μοιράζονται σε πολιτικούς σχηματισμούς που έχουν δημιουργηθεί στα δεξιά της ΝΔ.

Κερδισμένοι είναι οι Κυριάκος Βελλόπουλος, Φαήλος Κρανιδιώτης και Γιώργος Τράγκας, ειδικά τώρα που η ναζιστική Χρυσή Αυγή έχει εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη.

Και φυσικά με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι κινήσεις των Καραμανλικών και των Σαμαρικών που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση με τον Μητσοτάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here