Κυβέρνηση…Περιορισμένης Ευθύνης.

0
506

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ήταν ένα από τα δυσκολότερα για την κυβέρνηση της ΝΔ. Όσο ισχυρή και αν είναι στη διαχείριση της επικοινωνίας, τα γεγονότα είναι τόσο σοβαρά που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Πίσω από τη μόνιμη επίκληση της «ατομικής ευθύνης» για τους πολίτες και  της εν γένει μετακύλησης των ευθυνών, αποκαλύπτονται κυβερνώντες περιορισμένης ευθύνης και δυνατοτήτων.

Η προαναγγελθείσα εδώ και μέρες κακοκαιρία στην Εύβοια, εξελίχθηκε σε τραγωδία, οι 8 νεκροί μαρτυρούν το μέγεθος του ανθρώπινου κόστους και, ειδικά, η Νέα Δημοκρατία που υπήρξε οξύτατη στην κριτική της προς την προηγούμενη κυβέρνηση σε όλα τα ακραία καιρικά φαινόμενα, δεν μπορεί να επικαλεστεί εύκολα κάποια ελαφρυντικά.

Η «μεταμόρφωση» του Χαρδαλιά

Εκτός από τα γεγονότα, ιδιαίτερα προβληματική ήταν και η διαχείριση του αρμόδιου υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Οι μέρες που είχε αναδειχτεί σε πρόσωπο της επικαιρότητας, διαχειριζόμενος το επιβεβλημένο lockdown του πρώτου κύματος έχουν περάσει. Το «Μένουμε Σπίτι» ήταν εύκολα διαχειρίσιμο. Η «έξοδος» απαιτεί οργάνωση και όχι επικοινωνία.

Η αντίδρασή του μετά την τραγωδία στην Εύβοια, που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, είναι ενδεικτική, όχι μόνο της αντίληψης, αλλά και της διακυβέρνησης ΝΔ.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, σύγκρινε ατυχώς το ύψος της βροχής με αυτό στην καταστροφή της Μάνδρας, προκαλώντας ένα πολύ αρνητικό συνειρμό σε μια ακόμη επίδειξη τυμβωρυχίας.

Στη συνέχεια επιχείρησε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι δεν δούλεψε – και πάλι στην κρίσιμη στιγμή – ο αριθμός εκτάκτου ανάγκης 112 ή και ισχυρίστηκε ότι αν είχε λειτουργήσει θα είχε προκληθεί εκατόμβη νεκρών, κάτι που προκάλεσε οργή, καθώς η Κυβέρνηση και ο ίδιος το έχουν διαφημίσει ιδιαίτερα αλλά στη δοκιμαστική του λειτουργία.

Το πρόβλημα, βέβαια, δεν είναι αν λειτουργεί ή όχι αλλά αν οι αρμόδιοι μπορούν να διαβιβάσουν τις σωστές οδηγίες στους πολίτες κάθε περιοχής, επισημαίνουν ειδικοί.

Ο υφυπουργός επανήλθε και τα έκανε χειρότερα, υποστηρίζοντας αυτή τη φορά ότι ήταν λανθασμένες οι προβλέψεις των μετεωρολόγων που δεν επέτρεψαν ένα διαφορετικό σχεδιασμό, σε μια εμφανή προσπάθεια να αποφύγει τις ευθύνες. Ήταν μάλλον ο αρνητικός πρωταγωνιστής τόσο για τη διαχείριση όσο και για τις δηλώσεις του για την Εύβοια, σε στιγμές έντονου πένθους.

Πηγή tvxs.gr

Υ.Γ. Οι μετεωρολόγοι διαψεύδουν Χαρδαλιά και εκθέτουν την κυβέρνηση για την τραγωδία στην Εύβοια.

Διαψεύδουν το Νίκο Χαρδαλιά αλλά και εκθέτουν την Κυβέρνηση μετεωρολόγοι και επιστήμονες υποστηρίζοντας ότι οι προβλέψεις για την φονική κακοκαιρία στην Εύβοια ήταν επαρκείς και η κυβέρνηση είχε το χρόνο να δράσει.

Τόσο ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς όσο και ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος αντικρούουν τα όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος στράφηκε κατά των μετεωρολόγων υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξαν σωστές προβλέψεις για την Εύβοια.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here