Κυπριακός Τύπος: Το παρά-δικαστικό κύκλωμα στην Ελλάδα μας «πούλησε» στην υπόθεση Βγενόπουλου!

0
389

Για κωλυσιεργία στην καλύτερη των περιπτώσεων και για ένα παρά-δικαστικό κύκλωμα το οποίο επιχειρεί να «καλύψει» τους υπόπτους στην Αθήνα όσον αφορά την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου στη χειρότερη, κάνει λόγο η εφημερίδα «Πολίτης».

Με ένα αρκετά σκληρό του άρθρο ο δημοσιογράφος Σωτήρης Παρούτης ασκεί αυστηρή κριτική στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στις ελληνικές Αρχές για το θέμα του Βγενόπουλου.

Ο «Πολίτης» επισημαίνει πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Αθήνα «πουλάει» την Κύπρο υπογραμμίζοντας πως στην Ελλάδα φαίνεται να υπάρχει παρά-δικαστικό κύκλωμα και λίγοι έντιμοι δικαστές.

Με τίτλο «Μας πούλησε η Αθήνα», ο κύπριος δημοσιογράφος αναφερόμενος στο μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο που έγινε ποτέ στη χώρα του σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και με την εμπλοκή κάποιων «επιχειρηματιών» από την Ελλάδα ασκεί στο άρθρο του κριτική και για την υπόθεση των δυο φυγόδικων συνεργατών του Ανδρέα Βγενόπουλου, Ευθύμιο Μπουλούτα και Μάρκο Φόρο.

«Πώς είναι δυνατόν ενάμιση σχεδόν μήνα από την απόφαση του συμβουλίου του Αρείου Πάγου να εκδοθούν οι δύο συνεργάτες του Βγενόπουλου στην Κύπρο, αυτοί να κυκλοφορούν ελεύθεροι στην ελληνική επικράτεια χωρίς να εντοπίζονται;», διερωτάται η εφημερίδα Πολίτης ενώ σημειώνει πως τα «αδέρφια τους» (σ.σ. οι Έλληνες) «υιοθετούν το λεκτικό Βγενόπουλου για να μας γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους».

Τέλος, ο Σωτήρης Παρούτης αντιπαραθέτει μια αντίστοιχη αίτηση δικαστικής συνδρομής που ζητήθηκε όμως από την ελληνική πλευρά. Αυτή αφορούσε την έκδοση του πρώην κύπριου υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη.

Η κυπριακή πολιτεία μάλιστα αναγκάστηκε προκειμένου να βοηθήσει τις ελληνικές Αρχές να προχωρήσει μέχρι και στην τροποποίηση του Συντάγματός της!!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο (δεξιά κάτω) που συμπεριλαμβάνεται και στο Πρωτοσέλιδο του «Πολίτη»:

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here