Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξυπνάδες…του Γιώργου Λακόπουλου.

0
457

Ο Σκυλακάκης είχε μια πιο έξυπνη εξήγηση. Η έκδοση είναι απόδειξη ότι…τα λεφτά τελειώνουν. «Τα διαθέσιμα δεν είναι απεριόριστα».

Την ημέρα που σημειώθηκαν:

-3.465 κρούσματα κορωνοϊού ,

– Οι διασωληνωμένοι έφτασαν στους 630 και

-Προστέθηκαν ακόμη 56 νεκροί στον μακάβριο απολογισμό,

Η κυβερνητική δραστηριότητα περιλάμβανε τα εξής:

-Ο Γεωργιάδης ωρυόταν στη Βουλή ότι ο ιός μεταδίδεται από τις συγκεντρώσεις που υποστηρίζει ο Τσίπρας.

-Ο Κικίλιας διαπίστωνε ότι «βρισκόμαστε στη δυσκολότερη καμπή της πανδημίας».

-Ο Μητσοτάκης ανήγγειλε «έξυπνη» στρατηγική», που θα αντικαταστήσει τα «έξυπνα μέτρα», που είχε ανακοινώσει προ ημερών και απέδωσαν. Τι ακριβώς; Κρούσματα!

Από ότι μπορεί να συμπεράνει κανείς, «έξυπνη» είναι η στρατηγική χωρίς μέτρα και είναι καλύτερη από μέτρα χωρίς στρατηγική.

Ενδιαφέρουσα μέθοδος. Όταν πέφτουν τα κρούσματα η κυβέρνηση σκληραίνει την καραντίνα και όταν ανεβαίνουν τη χαλαρώνει.

Ως τεχνική θυμίζει την «εγχείρηση έξω από τα ρούχα», που ήθελε να κάνει ο Νικήτας Πλατής στον Ντίνο Ηλιόπουλο – στην ταινία «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης».

Με τα σημερινά κυβερνητικά ήθη, είναι σαν βάπτιση με άδεια – όπως λέει ο Άδωνις – η οποία όμως δεν έχει εκδοθεί, όπως λέει ο Χαρδαλιάς.

Ή σαν να ψηφίζει σωστά ο Κυμπουρόπουλος στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά τον διαστρεβλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά ο Μητσοτάκης να παίρνει το μέρος του ΣΥΡΙΖΑ και να αποδοκιμάζει τον Κυμπουρόπουλο.

Ο οποίος τζάμπα πήρε τον όρκο του ευρωβουλευτή, αν πιστεύει ότι το «το κόμμα δεν είναι για να υποστηρίζει τους βουλευτές, αλλά οι βουλευτές το κόμμα».

Όπως ο Ζαγοράκης που αποδοκίμασε μόνος του τον εαυτό του, προτού τον αποδοκιμάσει το κόμμα, επειδή ψήφισε αρνητικά την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ και ξαναψήφισε θετικά.

Καλού-κακού πάντως ο Πρωθυπουργός φώναξε τον δικαστή Λίνο Σισιλιάνο και κοπάνησε μια επιτροπή που θα εκπονήσει «Εθνική Στρατηγική για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+». Ίσως όχι και τόσο έξυπνο για αποκάλυψε ότι ως τώρα δεν υπήρχε.

Παραδόξως δεν έβαλε σ αυτή την επιτροπή και τον – πρώην – δικαστή Αθανασίου, που έλεγε πρόσφατα στη Βουλή ότι «από τότε που καταργήθηκε η παρά φύση ασέλγεια εντάθηκαν τα φαινόμενα βιασμών». Για να πάει η καρδιά κάθε Όμο-φοβικού της ΝΔ στη θέση της.

Έξυπνη πολιτική ασκεί και ο Βασίλης Κικίλιας που ανακοίνωσε ότι αν οι ιδιώτες γιατροί δεν σπεύσουν να κατατάξουν στις ιδιωτικές ΜΕΘ – που «εντάσσονται» στην αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά χωρίς γιατρούς – ο ίδιος θα το πάρει προσωπικά και θα…εισηγηθεί την «επίταξή» τους.

Σε ποιόν θα το εισηγηθεί; Στον αρμόδιο υπουργό Υγείας μάλλον. Πώς ακριβώς «επιτάσσεται» ένας γιατρός, είναι προφανώς κι αυτό κάτι «έξυπνο».

Κατά τον Πρωθυπουργό μια άλλη εξυπνάδα της κυβέρνησής του αποδίδει. «Η Ευρώπη υιοθετεί την πρότασή μας» και καθιερώνει «Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό».

Μόνο που δεν την υιοθέτησε ακριβώς η Ευρώπη. Την προτείνει η Κομισιόν στο Συμβούλιο – που απλώς θα την παραπέμψεις τις Ελληνικές καλένδες. Και δεν πρόκειται ακριβώς για το «Πιστοποιητικό Εμβολιασμού» που ζητούσε ο ίδιος ως ταξιδιωτικό έγγραφο – «έξυπνο» προφανώς.

Μια ακόμη έξυπνη επιτυχία Μητσοτάκη ήταν η έκδοση του 30ετούς ομολόγου. Ως «απόδειξη ότι έχουμε αφήσει για τα καλά πίσω μας την οικονομική κρίση».

Αλλά ο Σκυλακάκης είχε μια πιο έξυπνη εξήγηση. Η έκδοση είναι απόδειξη ότι.. τα λεφτά τελειώνουν. «Τα διαθέσιμα δεν είναι απεριόριστα».

Ειδικότερα: «Βγαίνουμε στις αγορές, γιατί εγγυάται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», αλλά μην ξεχνάμε ότι «τα δανεικά κάποια στιγμή θα πρέπει να επιστραφούν».

Να το θυμηθείτε. Αυτή η κυβέρνηση από τις πολλές εξυπνάδες θα πέσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here