Κυριάκος Μητσοτάκης: Ώρα Ευθύνης – Η προεδρία της Δημοκρατίας δεν προσφέρεται για κομματικά παιχνίδια, οικογενειακές επιλογές και διχαστικές επιπολαιότητες…του Γ. Λακόπουλου.

0
466

Ούτε τα δέντρα απέναντι στον Εθνικό Κήπο, δεν πίστεψαν τον παραμύθι ότι ο Πρωθυπουργός  θα  κατέληγε στην πρόταση του για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας με περίσκεψη στον καθαρό αέρα των βουνών του Μετσόβου.

Όσοι ξέρουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη – και τους περί αυτόν – είναι βέβαιοι ότι η απόφαση είναι ειλημμένη από καιρό.  Το ζητούμενο λοιπόν είναι η αξιολόγησή της.

Αφού προηγουμένως αξιολογηθεί η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για τη μη  διάλυση της Βουλής. Αλλιώς αυτή την περίοδο η κυβέρνηση θα ήταν υπ’ ατμόν.

Η πρωθυπουργική επιλογή για το  πρόσωπο που θα εγκατασταθεί τα επόμενα πέντε χρόνια  υπακούει αποκλειστικά σε δυο κατηγορίες  κριτηρίων:

Στη μια κατηγορία ανήκουν η κοινή λογική, ηθική τάξη, η πολιτική αξιολόγηση, η  εσωτερική ομοψυχία, το εθνικό συμφέρον και η προσωπική συγκρότηση του υποψηφίου Προέδρου.

Αυτή η κατηγορία δείχνει ένα μόνο πρόσωπο: τον Προκόπη Παυλόπουλο. Είναι ευρυμαθής, καταρτισμένος νομικά, έμπειρος πολιτικά, αποδεκτός από την πλειοψηφία των πολιτών και εξασφαλίζει την μεγάλη δυνατή  υποστήριξη της Βουλή.

Επιπλέον έχει το πλεονέκτημα της απόλυτα επιτυχημένης πρώτης θητείας που υπήρξε πολύτιμη σε κρίσιμες στιγμές τόσο στο διεθνή χώρο όσο και στην εξωτερική πολιτική σκηνή.

Αυτά τα δεδομένα οδηγούν στην επανεκλογή του. Αν ο Πρωθυπουργός είχε κάποιον καλύτερο με αυτά τα κριτήρια θα έπρεπε να τον έχει ανακοινώσει ήδη.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here