«Κυριαρχικό θέμα» της Τουρκίας η απόφαση για Αγία Σοφία δηλώνει το Λονδίνο!

0
546

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΙΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΗΓΕΤΗ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟ, ΤΟΝ ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ.

Ως «κυριαρχικό θέμα» που αφορά την Κυβέρνηση της Τουρκίας θεωρεί το Λονδίνο την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας τέμενος, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή στη Βρετανία.

Παρόλα αυτά, η Βρετανική Κυβέρνηση διατυπώνει την ευχή η Αγία Σοφία, ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, να παραμείνει προσβάσιμη σε όλους.

Η ίδια πηγή σχολίασε στο ΚΥΠΕ πως η διατήρηση της προσβασιμότητας του μνημείου θα επιτρέπει την κατάδειξη της «πλούσιας και ποικιλόμορφης» ιστορίας της Τουρκίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Υ.Γ. Μπόρις Τζόνσον-Τούρκος: Μια ιστορική αλήθεια

Ο αμφιλεγόμενος Μπόρις Τζόνσον αναδείχθηκε νέος ηγέτης του Συντηρητικού κόμματος και πρωθυπουργός της Βρετανίας. Ο διάδοχος της Τερέζα Μέι έχει υποσχεθεί να οδηγήσει τη Βρετανία εκτός της Ε.Ε. με ή χωρίς συμφωνία έως τον Οκτώβριο.

Η…βασιλεία του αναμένεται επεισοδιακή λόγω της κατάστασης, αλλά και του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα του. Η πορεία του Μπόρις Τζόνσον προς την πρωθυπουργία είναι λίγο πολύ γνωστή. Αυτή που δεν είναι γνωστή, ωστόσο, είναι η τουρκική του καταγωγή από την πλευρά του πατέρα του.

Ο προπάππους, λοιπόν, του Μπόρις δεν ονομαζόταν Τζόνσον, αλλά Αλή Κεμάλ. Ήταν Τούρκος δημοσιογράφος και ποιητής. Διετέλεσε μάλιστα για τρεις μήνες το 1919 και υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας της οποίας τότε ηγείτο ο Νταμάτ Φερίτ Πασά.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here