«Κόκκινος Σταυρός» στα δέντρα στην περιοχή του Τρίγωνου Φραγκοπούλου.

0
445

Μεγάλη διαδικτυακή συζήτηση γίνεται τελευταία, σχετικά με τον «κόκκινο σταυρό» που έχει μπει σε κάποια δέντρα.

Ο κόκκινος σταυρός θεωρήθηκε αυτομάτως ως επικήδειος σταυρός και πολλοί έσπευσαν να «διαδηλώσουν» υπέρ των καταδικασμένων σε θάνατο δέντρων.

Ο Σταύρος Ζαπάντης, ως εντεταλμένος σύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών, μας ενημέρωσε ότι ο κόκκινος σταυρός σηματοδοτεί πρόταση του εργολάβου για κοπή δέντρων

Του εργολάβου που έχει αναλάβει την εφαρμογή της ρυμοτόμησης γύρω από την περιοχή που πρόκειται να αναγερθεί το πολυσυζητημένο Κολυμβητήριο στο Τρίγωνο Φραγκοπούλου. Όταν με το καλό θα γίνει το Κολυμβητήριο, θα χρειαστούν και δρόμοι τριγύρω του

Στο ρυμοτομικό σχέδιο λοιπόν της περιοχής υπάρχει και ένα στενάκι που θα ενώνει την πίσω πλευρά του Κολυμβητηρίου με οικιστικό τετράγωνο. 

Πρόκειται για ένα στενό, κυρίως πεζόδρομο, πλάτους περίπου τριών μέτρων, στο οποίο σήμερα υπάρχει συστάδα από πεύκα και κυπαρίσσια. Δέντρα που ο εργολάβος προτείνει να κοπούν.

Παρακολουθώντας κανείς τη συζήτηση για την «αποτρόπαιη» αυτή πράξη της Δημοτικής Αρχής, θα νόμιζε ότι τα πεύκα ήδη κείτονται σε καυσόξυλα στον δρόμο. 

Στην πραγματικότητα, θα πρέπει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς να πιστοποιήσει την αναγκαιότητα κοπής τους και στη συνέχεια να ψηφιστεί η κοπή αυτή από το Δημοτικό Συμβούλιο. Κανένα δέντρο δεν μπορεί να κοπεί από Δημοτικό χώρο, χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρακτική που δεν είχαν τηρήσει παλιότερες δημοτικές αρχές και σύμβουλοι που σήμερα κόπτονται για να μην κοπούν τα δέντρα, όταν εκμεταλλεύονταν θύελλες για να διανοίξουν δρόμους.

Ο Σταύρος Ζαπάντης, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 23 Μαΐου 2018, όπου και αναφέρθηκε το θέμα, υποστήριξε ότι θα γίνει προσπάθεια για να κοπούν όσο το δυνατόν λιγότερα δέντρα.

Το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι εάν το δρομάκι αυτό θα πρέπει να ανοιχτεί, ακόμα και με θυσία των δέντρων ή δεν είναι και τόσο απαραίτητο. 

Όταν όμως θα ολοκληρωθεί το έργο του Κολυμβητηρίου, αυτοί που σήμερα δεν θέλουν να κοπεί ούτε φύλλο από τα δέντρα, θα πρέπει να το θυμούνται εάν δημιουργηθούν προβλήματα πρόσβασης.

ΠΑΝΤΩΣ με καλή διάθεση και όχι εμπρηστικές δηλώσεις, μπορεί να βρεθούν πάντοτε λύσεις……..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here